Beste van de Maand

De Beste Documentaires op Netflix in juni 2022

De zesde maand van het jaar zit er al weer bijna op. Het was een maand met aardig wat nieuwe titels op Netflix. Daarbij ook een reeks nieuwe documentaires. Wij gingen op zoek naar de beste documentaires op Netflix in juni 2022. Ben jij het niet met onze lijst eens? Stem dan ook op jouw beste titels van juni 2022.

The Hidden Lives of Pets

The Hidden Lives of Pets gaat over de meest fantastische huisdieren van over de hele wereld en duikt in de laatste wetenschap rond de zintuigen en vaardigheden van onze dierenvrienden. Houden katten, honden, cavia’s en kameleons écht van hun baasjes? Missen ze ons als we er niet zijn? Dit soort ongelooflijk belangrijke vragen worden beantwoord, of… er wordt in ieder geval een poging gedaan om dat te doen!

➡ Lees meer over The Hidden Lives of Pets

Keep Sweet: Pray and Obey

Heb jij weleens van de FLDS gehoord? Waarschijnlijk niet, maar dat is een Amerikaanse sekte (te vergelijken met mormonen, maar dan véél extremer). Warren Jeffs had de leiding over deze afsplitsing van de mormoonse kerk (gedaan door zijn vader, omdat die polygamie – mannen met meerdere vrouwen, soms meer dan zeventig – weer terug wilde brengen in het geloof). Jeffs trouwde in zijn leven met maar liefst 87 vrouwen (niet allemaal meerderjarig), waarmee hij talloze kinderen kreeg. Totdat de overheid het welletjes vond… Keep Sweet: Pray and Obey is ronduit bizar (vooral één bepaalde geluidsopname in de laatste aflevering, pas op!), maar wel een aanrader.

➡ Lees meer over Keep Sweet: Pray and Obey

Iron Chef: Quest for an Iron Legend

De nieuwe serie Iron Chef: Quest for an Iron Legend is gebaseerd op de populaire (en gelijknamige) realityserie die onder andere in Japan, de VS en het Verenigd Koninkrijk werd uitgezonden. Uit talloze seizoenen vol kookcompetitie kwamen een aantal winnaars naar voren… en een deel van die winnaars maakt elkaar het leven zuur (of zoet of pittig of… zoutig) in Quest for an Iron Legend.

➡ Lees meer over Iron Chef: Quest for an Iron Legend

Jennifer Lopez: Halftime

In de documentaire Halftime wordt het doorzettingsvermogen van zangeres en actrice Jennifer Lopez uitgelicht, dat haar tot een wereldberoemd icoon heeft gemaakt. Van haar optredens op het scherm en op podia over de hele wereld: de docu richt zich op een internationale superster die al decennialang mensen inspireert met haar creativiteit en culturele bijdragen. Dat is wel ietwat positief gesteld, maar wie zijn wij om aan de omschrijving van Netflix zelf te tornen?

➡ Lees meer over Jennifer Lopez: Halftime

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?