Beste van de Maand

De Beste Documentaires op Netflix in maart 2018

Maart heeft op Netflix weer heel wat fraaie documentaires voortgebracht. Als bezoeker van deze site kun je nu zelf stemmen op de Beste Documentaire van maart, maar zelf hebben wij ook zo onze ideeën. Dit zijn ze!

Trump: An American Dream

Al jaren domineert Donald Trump het nieuws en nu zeker als president van de Verenigde Staten. De Netflix Original Trump: An American Dream duikt dieper in het leven van de president. In de documentaire komen verschillende personen aan het woord die allemaal met Donald Trump te maken hebben (gehad). Zij hebben zo hun eigen kijk op Trump en schetsen op die manier een beeld van hoe hij de man is geworden die hij vandaag de dag is.

Bekijk deze documentaire op Netflix

Wild Wild Country

Wild Wild Country is een documentaire waar je deze maand eigenlijk niet omheen kon. Soms wordt een film, serie of in dit geval een documentaire opgepikt door een aantal mensen waarna er een sneeuwbal ontstaat. Met Wild Wild Country is dat ook gebeurd. Het is een verbijsterende documentaire over de Bhagwan-commune in het Amerikaanse Oregon. Zij vestigden zich begin jaren tachtig in opdracht van de Indiase goeroe Sree Bahgwan Rajneesh in Antelope en dat stuitte op veel weerstand van de ‘buren’ van de plaats. Zeer veel weerstand, want zij voelden zich bedreigd en aangevallen.

Bekijk deze documentaire op Netflix

Roger Waters The Wall

Voor de muziekliefhebbers was maart een uitstekende maand. Op Netflix verscheen niet alleen de parel Roger Waters The Wall, maar ook over Avicii, Oasis en Tower Records. Daarnaast voegde Netflix muziekregistraties van Hans Zimmer en Kygo toe aan het aanbod. Roger Waters The Wall volgt de tour van Waters (Pink Floyd) tussen 2010 en 2013 door Europa. Daarnaast vertelt Waters verhalen die met het wereldberoemde album The Wall te maken hebben.

Bekijk deze documentaire op Netflix

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?