Beste van de Maand

De Beste Documentaires op Netflix in maart 2023

De derde maand van het jaar zit er al weer bijna op. Het was een maand met aardig wat nieuwe titels op Netflix. Daarbij ook een reeks nieuwe documentaires. Wij gingen op zoek naar de beste documentaires op Netflix in maart 2023. Ben jij het niet met onze lijst eens? Stem dan ook op jouw beste titels van maart 2023.

MH370: The Plane that Disappeared

In 2014 verdween een Boeing 777 van Malaysia Airlines, met vluchtnummer MH370, van de radar en het toestel werd vervolgens nooit teruggevonden. Het vliegtuig, met aan boord liefst 239 passagiers plus de bemanning, was op weg van Kuala Lumpur naar Peking, maar na ongeveer 40 minuten verdween het toestel in het luchtledige. Het werd dus nooit teruggevonden, maar er bestaan wel heel veel theorieën over de verdwijning. Die komen aan bod in de Netflix-docu!

➡ Lees meer over MH370: The Plance that Disappeared

Outlast

Outlast is een Netflix-spelshow, een ware overlevingstocht voor de deelnemers door de wildernis van Alaska. Het doet dan ook denken aan een mix tussen Expeditie Robinson en Special Forces. Want iedere deelnemer moet zelf de strijd aan gaan, maar wel in groepsverband. De winnaar is namelijk degene die in een groep als eerste de finish weet te halen. Want in je eentje de barre tocht door Alaska doorstaan is onbegonnen werk.

➡ Lees meer over Outlast

Waco: American Apocalypse

Dertig jaar geleden, in 1993, stond Koresh in het Texaanse stadje Waco recht tegenover de autoriteiten, letterlijk gezien. 51 dagen lang voerde hij een minioorlogje tegen de politie, waar live verslag van werd gedaan op de Amerikaanse televisie. Het conflict tussen de beide partijen mondde uit in het grootste vuurgevecht op Amerikaanse bodem sinds de Burgeroorlog (1861-1865) en eindigde al even tumultueus als het begon, met een vurige explosie. En die werd dus live uitgezonden op televisie in de Verenigde Staten. Niet alleen Amerikanen schakelden in op de heftige beelden, maar ‘Koresh vs. the police‘ boeide tv-kijkers over de hele wereld en werd als gevolg daarvan een enorm nieuwsverhaal.

➡ Lees meer over Waco: American Apocalypse

Emergency NYC

In de pakkende docuserie Emergency NYC zien we hoe de medewerkers van de medische hulpdiensten in New York hun intensieve werkzaamheden combineren met hun persoonlijke leven. Een soort Chicago PD, Chicago Fire, Station 19 dus, maar dan in real life! In New York City, The Big Apple!

➡ Lees meer over Emergency NYC

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?