Beste van de Maand

De Beste Documentaires op Netflix in maart 2024

De derde maand van het jaar zit er al weer bijna op. Het was een maand met aardig wat nieuwe titels op Netflix. Daarbij ook een reeks nieuwe documentaires. Wij gingen op zoek naar de beste documentaires op Netflix in maart 2024.

Homicide: New York

Homicide: New York is gecreëerd door Dick Wolf, bekend als regisseur van Law & Order en Law & Order: Special Victims Unit, en neemt kijkers mee naar enkele van de meest beruchte moordzaken in de Verenigde Staten! Van de steekmoord op een man in Central Park in 1997 tot het bloedbad in Carnegie Deli in 2001, waarbij vijf mensen doodgeschoten werden in een appartement boven een restaurant. Homicide: New York bevat interviews met de NYPD, maar ook met overlevenden, vrienden en families van de slachtoffers. Later komt er óók nog een Homicide: Los Angeles.

➡ Lees meer over Homicide: New York

The Program: Cons, Cults and Kidnapping

Documentaires over culten scoren meestal behoorlijk goed op Netflix en dat geldt (of: gold) ook voor The Program: Cons, Cults and Kidnapping. Deze docuserie gaat over een vrouw genaamd Katherine Kubler, die jarenlang onder erbarmelijke omstandigheden werd vastgehouden op een tuchtschool, The AcademyDit instituut beweerde probleemjongeren te helpen met behulp van therapie en recreatieve activiteiten, maar in plaats daarvan werden de tieners blootgesteld aan mentaal én fysiek misbruik. Sterker nog: het programma (The Program) functioneerde als een sekte.

➡ Lees meer over The Program: Cons, Cults and Kidnapping

Physical: 100

In maart was het al weer tijd voor het tweede seizoen van Physical: 100! Er zijn opnieuw honderd deelnemers die het in verschillende spellen tegen elkaar opnemen. De spellen zijn een afvalrace en de winnaar wint 300 miljoen Zuid-Koreaanse won (ongeveer 218.000 euro). Elke deelnemer heeft een torso van zichzelf in op een sokkel staan en nadat ze uitgeschakeld zijn moeten ze die met een hamer kapot slaan. Het is inmiddels een beproefd concept!

Lees meer over Physical: 100

Pumping Iron

Arnold Schwarzenegger won de bodybuildcompetitie Mr. Olympia liefst vijf keer en als 28-jarige was hij op weg naar titel numero zes. Toen kwam er echter een film op zijn pad, Pumping Iron, waarin hij de strijd aanging met Lou Ferrigno. Het werd een doorslaand succes en er was een megaster geboren! Deze docu volgt de weg van de wereldberoemde Oostenrijker.

Lees meer over Pumping Iron

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?