Beste van de Maand

De Beste Documentaires op Netflix in mei 2017

Voor liefhebbers van documentaires is mei een zeer mooie maand geworden op Netflix. Er werden niet alleen veel documentaires toegevoegd, maar het wekte ook bij veel kijkers belangstelling. Overigens bleek deze maand ook dat er vooral ’s nachts naar documentaires wordt gekeken. Dit zijn wat ons betreft de Beste Documentaires van mei op Netflix. Zaterdag en zondag volgen de Beste Series en Beste Films.

The Keepers

Naar The Keepers werd al een tijdje uitgekeken. Dit is een Netflix Original en komt van de makers van Making a Murderer. Zij zijn wederom in een zaak gedoken die veel vraagtekens oproept. Cathy Cesnik werd in 1969 vermoord en pas twee maanden later gevonden. Ook Joyce Malecki werd vermoord. Nooit werd de dader gevonden, maar de zoektocht naar de moordenaar(s) is nooit gestopt. Twee oud-leerlingen blijven onderzoek doen naar de moord op Cesnik en Malecki en zij worden gevolgd door de camera’s. Opmerkelijk is dat zij een Facebook-pagina hebben, waar mensen terecht kunnen om tips te geven. Sinds de lancering van The Keepers is het aantal volgers explosief gestegen. Vanaf een paar duizend naar zo’n dertigduizend.

Get Me Roger Stone

Als president van de Verenigde Staten blijft Donald Trump de wereld verbazen. Op weg naar het presidentschap was Roger Stone een belangrijke schakel in het team van Trump. Door NRC werd de documentaire over Roger Stone als ‘verbijsterend’ bestempeld. Stone haalt alles uit de kast om voor zijn opdrachtgevers politieke overwinningen te behalen. Hij zorgde er mede voor dat Trump een politiek figuur is geworden. Stone is ook de man die Trump het advies gaf om FBI-baas James Comey te ontslaan, waarover momenteel veel te doen is.

NOVA documentaires

In mei werden ook zeer veel NOVA-documentaires aan het aanbod toegevoegd. Eigenlijk zijn het afleveringen van een serie, maar op Netflix zijn ze gesplitst en staan ze ‘los’ in het aanbod. Hier zitten spraakmakende documentaires tussen, zoals Secrets of Highclere Castle, waar Downton Abbey ook is opgenomen. Ook verscheen er een documentaire van NOVA over de aanslagen bij de marathon van Boston en is er een documentaire over tien jaar na 9/11. Stuk voor stuk zijn de docu’s de moeite van het kijken waard.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?