Beste van de Maand

De Beste Documentaires op Netflix in mei 2018

Mei heeft heel wat interessante documentaires voortgebracht op Netflix. Om je te helpen een keuze te maken welke documentaires je echt niet mag missen geven we je een aantal tips. We bespreken ze in de Beste Documentaires van mei op Netflix.

Stem zelf ook op de Beste Titels van mei op Netflix!

Evil Genius

Soms zijn er documentaires waar zelfs de beste series niet tegenop kunnen. Evil Genius is zo’n documentaire. Het is de true crime documentaireserie over Brian Wells, een 46-jarige pizzabezorger die met een bom om zijn nek een overval pleegt op een bank. Hij wordt kort daarna op straat aangehouden, met de bom nog steeds om zijn nek. Deze ontploft en de FBI heeft op dat moment nog geen idee wat er gaande is. Het is het begin van een speurtocht, met bizarre wendingen.

Bekijk deze documentaire op Netflix

Amy

In april werd de wereld opgeschrikt door de dood van Avicii. Alweer was er een jonge talentvolle muzikant overleden. Het heeft er alle schijn van dat het om zelfmoord gaat. Ook Amy Winehouse is ten onder gegaan aan de roem en ook over haar leven is een documentaire gemaakt. De documentaire is veelgeprezen en kort na het overlijden van Avicii wist Netflix de streamingrechten van Amy te bemachtigen. Er wordt een intieme blik in haar leven getoond en laat dus ook de tragische afloop ervan zien.

Bekijk deze documentaire op Netflix

Making Fun: The Story of Funko

Funkopops, ze zijn razend populair. Dit jaar is er ook een documentaire gemaakt over deze kleine poppetjes. Funko begon tientallen jaren geleden al, als verspreider van popcultuur. Uiteindelijk zijn de poppetjes een veel groter succes geworden dan de oprichters zelf vermoedelijk voor mogelijk gehouden hadden. De documentaire Making Fun: The Story of Funko is een manier om de trouwe fans te bedanken voor het grote succes.

Bekijk deze documentaire op Netflix

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?