Beste van de Maand

De Beste Documentaires op Netflix in mei 2019

Het is alweer de laatste dag van mei. Een mooi moment om te kijken naar wat we we deze maand hebben zien verschijnen. Deze maand zijn flink wat nieuwe documentaires verschenen. Toch waren wij snel uit over de beste documentaires van de maand mei.

Whitney

Whitney Houston was een geweldige zangeres. De Amerikaanse zangeres scoorde heel wat hitjes. Het kwam dan ook als een grote shock toen op 11 februari 2012 bekend werd dat de zangeres op 48-jarige leeftijd dood werd gevonden in het bad van haar hotelkamer. Op Netflix verscheen afgelopen maand een indrukwekkende documentaire over haar leven. De documentaire is gevuld met openhartige interviews met familieleden. Daarnaast zorgen archiefbeelden voor een complete kijk op haar leven als artiest, maar ook de problemen die ze had.

Lees meer over Whitney

Knock Down The House

Knock Down The House won al de publieksprijs bij het Sundance Festival en dat was natuurlijk niet voor niets. Deze indrukwekkende documentaire vertelt het verhaal over vier vrouwen in de Amerikaanse politiek. Alexandria Ocasio-Cortez, Amy Vilela, Paula Jean Swearengin en Cori Bush worden gevolgd in de periode dat ze campagne voeren voor de verkiezingen. De documentaire biedt een kijkje achter de schermen wat deze dames hebben moeten doorstaan in aanloop naar de congresverkiezingen van 2018.

Lees meer over Knock Down The House

Killer Ratings

De Braziliaanse serie Killer Ratings vertelt het ijzingwekkende verhaal van Wallace Souza. Het lukt de tv-presentator keer op keer om als eerst aan te komen op de plek des onheils. Als er een moord heeft plaatsgevonden, is hij er vaak zelfs nog eerder dan de politie. Die kwaliteiten leveren hem een plek op in de Braziliaanse senaat, totdat de waarheid aan het licht komt. Volgens één van zijn bodyguards heeft Souza zelfcontacten met huurmoordenaars en handelen zij in zijn opdracht voor het allerbeste plaatje en de allerbeste kijkcijfers.

Lees meer over Killer Ratings

Tiny House Nation

Als extra wilden we jullie ook nog een reality-serie voorschotelen. Voor deze maand hebben we gekozen als Tiny House Nation als de beste non-scripted show. In deze serie gaan presentator John Weisbarth en expert Zack Griffin samen op pad om gezinnen voor te bereiden op hun nieuwe levensstijl. Binnenkort gaan ze ’tiny’ leven in minihuizen. Weisbarth en Griffin helpen bij het ontwerpen en bouwen van het droomhuis.

Lees meer over Tiny House Nation

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?