Beste van de Maand

De Beste Documentaires op Netflix in mei 2020

Het einde van de maand mei is alweer in zicht en het was een week met heel wat interessante documentaires. Wij zijn op zoek gegaan naar de drie beste documentaires van de maand en als extra een non-scripted serie. Hieronder zie je onze toplijst van deze maand. Ben je het niet met de lijst eens? Laat jouw stem horen voor de beste titels uit de maand mei 2020.

Jeffrey Epstein: Filthy Rich

Netflix lanceert de laatste tijd aardig wat documentaires die veel stof doen opwaaien. Daar is deze maand ook Jeffrey Epstein: Filthy Rich bijgekomen. Daarin laat regisseur Lisa Bryant tientallen vrouwen aan het woord die slachtoffer zouden zijn van Epstein. Daarmee geven ze een kijkje in het donkere leven van de miljardair. Zo werden we onder meer meegenomen in zijn misdaden.

Lees meer over Jeffrey Epstein: Filthy Rich

Becoming

Het boek Becoming van Michelle Obama vertelt sinds 2018 het verhaal van de voormalig first lady. Om haar boek onder de aandacht te brengen, hield ze ook een publiciteitstournee. Daarbij werd ze gevolgd door documentairemaker Nadia Hallgren die de tour in beeld brengt, afgewisseld met fragmenten uit haar persoonlijke verhaal. Op die manier krijgen we een kijk in het leven van een presidentsvrouw.

Lees meer over Becoming

History 101

Misschien kun jij de geschiedenislessen van vroeger vooral nog herinneren als saai, maar dat gebeurt niet in History 101. Hierin worden we meegenomen naar belangrijke geschiedenislessen, maar dan op een interessante manier. Denk daarbij aan belangrijke ontdekkingen, sociale bewegingen en wetenschappelijke doorbraken. Daarvoor worden infographics en archiefbeelden gebruikt.

Lees meer over History 101

The Big Flower Fight

In navolging van onder meer The Final Table heeft Netflix nu een nieuwe talentenjacht gelanceerd. We zien hoe tien duo’s, bestaande uit bloemisten en tuinontwerpers, er alles aan doen om het grootste en meest geweldige tuinobject te maken. Iedere aflevering valt er een duo af. De winnaar gaat naar huis met de kans om een sculptuur te maken voor de Kew Botanische Tuin.

Lees meer over The Big Flower Fight

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?