Beste van de Maand

De Beste Documentaires op Netflix in mei 2021

Het einde van de maand mei is alweer in zicht. Aan het einde van iedere maand gaan wij op zoek naar de beste titels die in de afgelopen weken zijn verschenen. Met vandaag de beste documentaires op Netflix in mei 2021. Als bonus voegen we ook een non-scripted titel toe aan de lijst.

Elvis Presley: The Searcher

Elvis Presley, ook wel bekend als The King of Rock and Roll, overleed in 1977 maar zal nooit worden vergeten. Met de documentaire Elvis Presley: The Searcher worden we in archiefbeelden en interviews meegenomen naar zijn leven. We krijgen een nieuw licht op het leven, de passies en de pijn van Elvis Presley.

Lees meer over Elvis Presley: The Searcher

The Sons of Sam: A Descent Into Darkness

Het was ook de maand waarin weer een truecrime documentaire werd gelanceerd. Ditmaal ging het om de The Sons of Sam-zaak. Journalist Maury Terry ontwikkelde een levenslange obessesie voor de zaak en raakte overtuigd dat er een link was tussen de moorden en een satanische sekte.

Lees meer over The Sons of Sam: A Descent Into Darkness

The Last Days

The Last Days is niet voor niets met een Oscar bekroond. De documentaire vertelt de hartverscheurende verhalen van vijf Hongaarse Joden die de gruwelen van de Holocaust persoonlijk hebben meegemaakt. De documentaire is geproduceerd door niemand minder dan Steven Spielberg en is gerestaureerd te bekijken op Netflix.

Lees meer over The Last Days

Haunted

Ben jij niet bang voor de nodige horrorverhalen? Dan is Haunted echt iets voor jou. Hierin bespreken gewone mensen een aantal angstaanjagende waargebeurde verhalen uit hun verleden. Daarnaast worden ze ijzingwekkend uitgebeeld in nagespeelde reconstructies.

Lees meer over Haunted

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?