Beste van de Maand

De Beste Documentaires op Netflix in mei 2024

De vijfde maand van het jaar zit er al weer bijna op. Het was een maand met aardig wat nieuwe titels op Netflix. Daarbij ook een reeks nieuwe documentaires. Wij gingen op zoek naar de beste documentaires op Netflix in mei 2024.

Dancing for the Devil: The 7M TikTok Cult

Los Angeles is het Mekka voor eenieder die beroemd wil worden, ook voor danseressen. Miranda en Melanie Wilking vertrekken naar de ‘City of Angels’ in de hoop om dichter bij het sterrendom te komen. Op social media worden de zussen alvast een hit als de Wilking Sisters, maar aan dit succes komt bruut een einde als Miranda in de ban raakt van pastoor Robert Shinn, die ongelooflijk manipulatief is, zodat ze steeds meer afstand neemt van haar zusje. Opeens laat ze helemaal niets meer van zich horen en trekt de familie Wilking aan de bel met een emotionele oproep op het sociale medium Instagram!

➡ Lees meer over Dancing for the Devil: The 7M TikTok Cult

The Final: Attack on Wembley

Stadionrampen zijn van alle tijden. Kun jij je Hillsborough bijvoorbeeld nog herinneren? Of het gedrang voor de hekken voor de Champions League-finale tussen Real Madrid en Liverpool in het Stade de France? Ook rond de eindstrijd van het ‘corona-EK’ tussen Engeland en Italië ging het mis. Het Wembley Stadium opende zijn poorten, maar die werden vervolgens bestormd door duizenden supporters zonder kaartje. ‘It’s coming home‘, werd er massaal gescandeerd. Maar kwamen de fans die terechtkwamen in de stormloop ook thuis?

➡ Lees meer over The Final: Attack on Wembley

Secrets of the Neanderthals

De  documentaire Secrets of the Neanderthals gaat dieper in op de geheimen rond de Neanderthalers. Van omstreeks 400.000 jaar voor Christus tot circa 40.000 jaar voor Christus leefde deze uitgestorven mensensoort die nauw verwant is met de huidige ‘homo sapiens’ in Europa en Azië. Wat vertellen de fossiele resten ons over hun leven en hoe kan het dat ze verdwenen zijn?

Lees meer over Secrets of the Neanderthals

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?