Beste van de Maand

De Beste Documentaires op Netflix in november 2019

Het einde van het jaar is in zicht. Nu november alweer voorbij is, is het een mooi moment om de balans op te maken. Het was een maand met heel wat nieuwe titels en ook op het gebied van nieuwe documentaires zat de streamingdienst niet stil. Wat ons betreft staken een aantal titels met kop en schouders boven de andere documentaires uit. Ben jij het niet eens met onze lijst? Sten dan op jouw beste titels uit de maand november 2019.

Fire in Paradise

De wereld staat in brand. Althans, zo lijkt het in ieder geval in Californië. Niet alleen dit jaar, maar ook vorig jaar werd de staat getroffen door grote bosbranden. Vorig jaar in november zorgde een lange en droge zomer ervoor dat het helemaal misging. Het kleine stadje Paradise brandde volledig af. In Fire in Paradise wordt gekeken naar de natuurramp die alles vernietigde.

Lees meer over Fire in Paradise

The Devil Next Door

The Devil Next Door is misschien wel de meest indrukwekkende documentaireserie die deze maand is verschenen. John Demjanjuk is een gepensioneerde automonteur. Wat echter niemand weet, is dat hij mogelijk beter bekend is als Iwan de Verschrikkelijke. De rechter vermoedt dat Demjanjuk verantwoordelijk was voor twee motoren die de gaskamers aandreven. Nu staat hij voor een rechtszaak om de waarheid boven water te halen. Kent Demjanjuk inderdaad een bloederig verleden? Of wordt hij onterecht beschuldigd.

Lees meer over The Devil Next Door

Bikram: Yogi, Guru, Predator

Bikram Choudhury is de oprichter van ‘hot yoga’. In deze indrukwekkende documentaire volgen we zijn opkomst en ondergang. Terwijl zijn imperium groeit, komt ondertussen een zorgelijke waarheid boven water.Zo zijn er inmiddels zes aanklachten tegen hem ingediend voor aanranding, verkrachting en fraude. Maar waar is Bikram gebleven?

Lees meer over Bikram: Yogi, Guru, Predator

The Movies That Made Us

In navolging van The Toys That Made Us is het deze maand ook raak geweest voor een nieuwe docuserie. In The Movies That Made Us worden we meegenomen naar de films die ons gevormd hebben. De laatste tientallen jaren zijn er grote toppers verschenen. We worden meegenomen in een gesprek met acteurs, regisseurs en insiders die de blockbusters mogelijk hebben gemaakt.

Lees meer over The Movies That Made Us

Meer op Netflix:
De beste Series op Netflix van deze maand

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?