Beste van de Maand

De Beste Documentaires op Netflix in oktober 2017

Wat zijn de Beste Documentaires, Films en Series van de maand oktober? Die vraag stellen we ons nu de maand september er nagenoeg op zit. Dit weekend blikken we terug op de ruim honderd titels die deze maand op Netflix zijn verschenen en geven we antwoord op die vraag. Om te beginnen de Beste Documentaires volgens ons.

The Story of Diana – 1 seizoen

Dit jaar was het twintig jaar geleden dat prinses Diana om het leven kwam na een auto-ongeluk in Parijs. De hele wereld was in rouw na de tragische dood van de geliefde prinses van het Verenigd Koninkrijk. In de jaren na haar dood is er veel gespeculeerd over het leven van Diana en twintig jaar na het fatale ongeluk werden er meerdere programma’s gemaakt over Lady Di. Eén van die documentaires, The Story of Diana, is sinds oktober op Netflix te bekijken.

Bekijk deze documentaire op Netflix

The Day I Met El Chapo

Om de documentaire The Day I Met El Chapo is veel te doen. Sinds een week is de docu exclusief op Netflix te zien, maar acteur Sean Penn heeft geprobeerd om het verhaal offline te halen. Penn interviewde een aantal jaar geleden namelijk de drugsbaron El Chapo en daarbij kreeg hij hulp van de beroemde Mexicaanse actrice Kate del Castillo. In The Day I Met El Chapo doet zij haar verhaal over de ontmoeting die zij had met El Chapo.

Bekijk deze documentaire op Netflix

Mr. Dynamite: The Rise of James Brown

Ook in oktober verschenen er weer meerdere muziekgerelateerde documentaires op Netflix. Zo verscheen er een docu over Chris Brown en The Beatles, maar wij kozen voor de documentaire over James Brown. The Godfather of Soul heeft veel voor de muziek in het algemeen en soulmuziek in het bijzonder betekend. De documentaire Mr. Dynamite: The Rise of James Brown toont de beginjaren en carrière van James Brown.

Bekijk deze documentaire op Netflix

Dark Net

Internet is niet meer weg te denken uit ons leven, maar tegelijkertijd vormt het ook een bedreiging. De documentaire Dark Net vertelt welke gevaren er achter het internet schuil gaan. Er wordt voornamelijk ingezoomd op het Deep Web, dat zich bevindt in de krochten van het internet. Het Deep Web is niet vindbaar voor zoekmachines en dus kunnen mensen daar hun ideeën en behoeften kwijt die niet publiekelijk gemaakt mogen worden. Dark Net behandelt per aflevering drie verhalen. De serie wordt tevens getipt door RTL-techjournalist Daniël Verlaan.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?