Beste van de Maand

De Beste Documentaires op Netflix in oktober 2018

Making a Murderer Part 2 Netflix

Netflix heeft in oktober weer een flink aantal mooie documentaires toegevoegd aan het aanbod. We bekeken ze en bespreken hier de beste documentaires van de maand. Niet met de lijst eens? Je kunt hier zelf stemmen!

Hype

Bijna drie jaar geleden ontstond er een enorme hype rondom Making a Murderer. Vermoedelijk heeft een documentaire nog nooit zoveel aandacht gekregen. De zaak over Steven Avery maakt wereldwijd ontzettend veel los en ook in Nederland werd bij de koffieautomaat nergens anders over gesproken.

Tegen het einde van Making a Murderer deel 1 was Avery wel een straf opgelegd, maar het was voor de kijker ook wel duidelijk dat de zaak nog lang niet was afgerond. De afgelopen jaren vochten de advocaten van Avery voor gerechtigheid en de camera’s van Netflix waren er al die tijd weer bij. Wat er sinds het einde van Making a Murderer deel 1 is gebeurd, is sinds oktober te zien in het tweede deel. En weer trekt Making a Murderer veel bekijks en weer kijken mensen met open mond naar de documentaire. Making a Murderer deel 2 is dan ook absoluut dé documentaire van oktober wat ons betreft.

Nieuwe reeks

In oktober is Netflix ook gestart met een nieuwe documentairereeks. Onder de naam ReMastered worden verschillende documentaires gemaakt en daarvan verscheen in oktober Who Shot the Sheriff, een documentaire over Bob Marley en de aanslag die op hem werd gepleegd. Een andere documentaire die het momenteel goed doet bij Netflix is Salt Fat Acid Heat, een documentaire over eten. Samin Nosrat wordt gevolgd tijdens haar reis over de wereld, terwijl ze de vier basisbeginselen van lekker koken onderzoekt.

De beste documentaires van oktober 2018:

# Titel Trailer
1 Making a Murderer (deel 2)
2 ReMastered: Who Shot the Sheriff?
3 Salt Fat Acid Heat
4 FightWorld