Beste van de Maand

De Beste Documentaires op Netflix in oktober 2023

De tiende maand van het jaar zit er al weer bijna op. Het was een maand met aardig wat nieuwe titels op Netflix. Daarbij ook een reeks nieuwe documentaires. Wij gingen op zoek naar de beste documentaires op Netflix in oktober 2023.

Beckham

De documentaire Beckham is wereldwijd een hit. Met recht natuurlijk, want wie kent David Beckham en zijn vrouw Victoria (Posh Spice) niet? De buitenspeler werd groot bij Manchester United onder de vleugels van de legendarische coach Sir Alex Ferguson, maar veranderde eigenlijk in een soort popster. Hij transfereerde naar Real Madrid, later naar LA Galaxy en Paris Saint-Germain, waarna hij clubeigenaar werd bij Inter Miami in de Major League Soccer. Die club ken je wel, want Lionel Messi speelt er sinds kort. De Netflix-docu Beckham vertelt het verhaal van de Engelsman.

➡ Lees meer over Beckham

Get Gotti

Get Gotti is afkomstig van de makers van een andere (populaire) Netflix-docu, Fear City. Opnieuw krijgen we een inkijkje in de maffiawereld van New York City (uit het verleden dan weliswaar). De FBI zit John Gotti op de hielen. Men vermoedt dat hij de moord op Paul Castellano op zijn geweten heeft, waarna hij de leiding heeft gepakt over de beruchte ‘Gambinofamilie’. Wordt Gotti schuldig bevonden aan de aanklachten van het gerechtshof, dan zou hij maar liefst 105 jaar gevangenisstraf kunnen krijgen. Lukt het het OM om hem achter de tralies te plaatsen of toch niet? Het antwoord op die vraag kennen we al, het is immers een docu, maar je moet het zelf ontdekken!

➡ Lees meer over Get Gotti

The Devil on Trial

Op 24 november 1981 werd Arne Cheyenne Johnson veroordeeld voor de moord op Alan Bono. Bono was het daar echter… niet helemaal mee eens. Hij beweerde namelijk dat niet hij, maar een heuse demon, een kwaadaardige entiteit, de moord had gepleegd. Hij was bezeten toen hij ‘bloed vergoot’, zo claimde hij. En die entiteit zou op hem overgesprongen zijn door contact met David Glatzel, het broertje van zijn vriendin Debbie, bij een ‘exorcisme’ in een kerk. Eerder leidde dit verhaal al tot de film The Conjuring: The Devil Made Me Do It.

➡ Lees meer over The Devil on Trial

Surviving Paradise

In Surviving Paradise verwachten twaalf nietsvermoedende feestgangers de zomer van hun leven te hebben, maar het Netflix-programma heeft hele andere plannen. De deelnemers verwachten een luxe villa op een klif met uitzicht over de oceaan, maar worden vrijwel onmiddellijk verbannen naar de wildernis ónder het optrekje, waar ze moeten zien te overleven met… bijna niets. Als ze hun tegenstanders te slim af zijn, kunnen de deelnemers hun positie in het spel veranderen en terugkeren naar het resort, waar ze het tegen elkaar op moeten nemen om een grootse geldprijs.

➡ Lees meer over Surviving Paradise

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?