Beste van de Maand

De Beste Films op Netflix in augustus 2017

Na de Beste Docu’s en Beste Series van augustus op Netflix is het tijd om het drieluik te voltooien met de Beste Films. In augustus werden zo’n 160 titels aan het aanbod toegevoegd. Hier zaten ook grote films tussen die na een (korte) afwezigheid terugkeerden in het aanbod, zoals Forrest Gump, Saving Private Ryan en Hugo.

Vaiana / Moana

Of je deze film nu kent als Vaiana of Moana, de meningen zijn hetzelfde: iedereen is dol op deze Disney-film. Waarom de film in Europa Vaiana heet en in Amerika Moana heeft een commerciële reden. Moana is in veel Europese landen gepatenteerd en daarom is er voor gekozen om de film in bijvoorbeeld Nederland de naam van de hoofdrolspeelster: Vaiana. Vaiana is de dochter van het opperhoofd van haar stam en zij gaat po zoek naar de halfgod Maui. Overigens is de betekenis van Vaiana in het Tahitisch ‘water’ en Moana betekent ‘oceaan’ in de Maori-taal.

Bekijk deze film op Netflix

Rogue One: A Star Wars Story

Helemaal compleet is de Star Wars-franchise niet meer op Netflix, maar de collectie ziet er wel zeer fraai uit. In augustus werd Star Wars: The Force Awakens namelijk ingeruild voor Rogue One: A Star Wars Story, de film die het meest recentelijk in de bioscoop draaide. Hierdoor staan er nog steeds zeven van de acht Star Wars-film op Netflix. Hopelijk beleven we in augustus 2018 hetzelfde, als Star Wars: The Last Jedi al een half jaar uit is.

Bekijk deze film op Netflix

Hail, Caesar

Onlangs werd bekend dat de Coen Brothers zich voor het eerst toeleggen op het maken van een serie en dat deze reeks exclusief op Netflix te zien zal zijn. De broers hebben al meerdere keren bewezen succesvolle films af te kunnen leveren, met No Country for Old Men, The Big Lebowski en Fargo bijvoorbeeld. Hail, Caesar! is de film die het meest recent uitkwam en is sinds augustus ook op Netflix te bekijken. In deze komische film spelen grote namen als George Clooney en Scarlett Johansson

Bekijk deze film op Netflix

The Danish Girl

De bijzondere film The Danish Girl maakt sinds begin augustus onderdeel uit van het aanbod van Netflix. De film speelt zich ongeveer ruim honderd jaar geleden af als het leven van getrouwde kunstenaars drastisch verandert. In Denemarken wordt Einar Wegener de eerste persoon ter wereld die een geslachtsoperatie ondergaat. De gevoelens van Einar dat hij eigenlijk een vrouw is nemen toe, nadat zijn echtgenote hem heeft gevraagd voor haar te poseren in vrouwenkleding.

Bekijk deze film op Netflix

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?