Beste van de Maand

De Beste Films op Netflix in februari 2022

Nu het einde van de maand februari 2022 al weer bereikt is, is het een mooi moment om te kijken wat er de laatste tijd allemaal op Netflix is verschenen. We schreven eerder al over de beste series op Netflix in februari 2022 en over de beste documentaires op Netflix in februari 2022. Vandaag zijn we aanbeland bij de beste films op Netflix in februari 2022.

Mijn beste vriendin Anne Frank

Mijn beste vriendin Anne Frank is de allereerste Nederlandse bioscoopfilm over Anne Frank, raar maar waar. Het scenario is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Hannah Pick-Goslar. Zij en Anne Frank waren hartsvriendinnen vanaf de kleuterschool. Als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt, duikt Anne onder in het Achterhuis en verliezen de twee elkaar uit het oog. In 1945 komen de meisjes elkaar echter nog één keer tegen, in het concentratiekamp Bergen-Belsen.

➡ Lees meer over Mijn beste vriendin Anne Frank

Hors normes

Het Franse regisseursduo Nakache en Toledano is vooral bekend van de hit Intouchables uit 2011. Het tweetal is gespecialiseerd in feelgoodfilms over ernstige themas en Hors normes (The Specials) is daarop bepaald geen uitzondering. Bruno, die een opvanghuis voor zwaar autistische kinderen leidt, en zijn goede vriend Malek, die kansarme jongeren opleidt tot begeleiders van die kinderen, spelen de hoofdrollen. Het enige ‘probleem’: Bruno is orthodox-joods en Malek islamiet.

➡ Lees meer over Hors normes

A través de mi ventana (Through My Window)

A través de mi ventana is gebaseerd op de boeken van de Hidalgo broers-trilogie van de Venezolaanse schrijfster Ariana Godoy. De Netflix-film is het eerste verhaal van de ‘Trilogía de los Hermanos Hidalgo’. Raquel is al haar hele leven verliefd op Ares, haar aantrekkelijke en vooral heel erg mysterieuze buurjongen. Ze kijkt houdt hem goed in de gaten vanuit haar raam, zonder gezien te worden, en tot haar grote spijt hebben ze nog nóóit eenwoord gewisseld. Wat Raquel echter niet weet, is dat dit snel gaat veranderen.

➡ Lees meer over A través de mi ventana

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?