Beste van de Maand

De Beste Films op Netflix in januari 2023

Nu het einde van de maand januari 2023 al weer bereikt is, is het een mooi moment om te kijken wat er de laatste tijd allemaal op Netflix is verschenen. We schreven eerder al over de beste series op Netflix in januari 2023 en over de beste documentaires op Netflix in januari. Vandaag zijn we aanbeland bij de beste films op Netflix in januari 2023.

Narvik

Het verhaal van de Netflix-film speelt zich af gedurende twee maanden in de lente van 1940. 50.000 soldaten uit meerdere landen vochten zij aan zij tegen de oprukkende Duitsers, in de omgeving van de Noorse kustplaats Narvik. Het stadje werd aan het begin van de oorlog al aangevallen, vanwege de aanwezigheid van uit Zweden afkomstige ijzererts. Die had Adolf Hitler nodig om zijn oorlogsmachine draaiende te houden… De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, waarover je alles kunt lezen in dit artikel!

➡ Lees meer over Narvik

Dog Gone

Dog Gone vertelt het verhaal van Fielding Marshall (Johnny Berchtold) en zijn vader John (Rob Lowe), die in een berggebied wanhopig speuren naar hun verdwenen hond Gonker. Het is een race tegen de klok, want hun erg geliefde huisdier kan niet overleven zonder zijn medicatie. Daarom moet hij binnen twee weken teruggevonden worden! Ook deze film is gebaseerd op waargebeurde feiten. Meer weten? Check dit stuk!

➡ Lees meer over Dog Gone

Rogue Agent

In Rogue Agent staat meesteroplichter Robert Freegard centraal, die zich in de film voordoet als lid van de Britse geheime dienst MI5. Hij weet zijn slachtoffers er zelfs van te overtuigen dat ze onder moeten duiken. Zijn nieuwste slachtoffer Alice Archer spelt hij op de mouw dat hij auto’s verkoopt. De twee kunnen het bijzonder goed met elkaar vinden en spreken daarom af. Alice heeft echter haar bedenkingen bij het persona van haar nieuwe ‘beau’ en duikt in zijn verleden. Met opmerkelijke resultaten! Wéér een waargebeurd verhaal, dat in dit artikel staat beschreven.

➡ Lees meer over Rogue Agent

The Pale Blue Eye

Pale Blue Eye neemt ons mee naar West Point, 1830. Op een avond wordt dit plaatsje opgeschrikt, als het levenloze lichaam van een jongeman wordt aangetroffen, bungelend aan een touw. De gepensioneerde detective Augustus Landor (Christian Bale) wordt opgetrommeld en op de zaak gezet, en hij start een onderzoek. Daarbij krijgt hij hulp van een jonge en onervaren cadet, Edgar Allan Poe, met een ‘klein’ drankprobleempje en twee dichtbundels op zijn naam!

➡ Lees meer over The Pale Blue Eye

The Twin

Rachel en Anthony zijn ouders van een tweeling. Hun grootste nachtmerrie wordt echter werkelijkheid als een van hun kinderen sterft na een verschrikkelijk ongeluk. Samen met hun zoontje Elliot besluiten ze naar het Scandinavische platteland te verhuizen. De rustige omgeving lijkt de perfecte locatie om een nieuwe start te maken, maar niets is wat het lijkt.

➡ Lees meer over The Twin

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?