Beste van de Maand

De Beste Films op Netflix in juli 2023

Nu het einde van de maand juli 2023 al weer bereikt is, is het een mooi moment om te kijken wat er de laatste tijd allemaal op Netflix is verschenen. We schreven eerder al over de beste series op Netflix in juli 2023 en over de beste documentaires op Netflix in juli. Vandaag zijn we aanbeland bij de beste films op Netflix in juli 2023.

They Cloned Tyrone

Fontaine is in They Cloned Tyrone de lokale drugsdealer van dienst, die door zijn grote rivaal Isaac wordt omgelegd (hij wordt doodgeschoten). De volgende ochtend wordt hij echter ‘gewoon’ wakker, alsof er helemaal niets is gebeurd! Samen met Slick Charles en Yo-Yo gaat hij op onderzoek uit, want wat is er nou precies aan de hand? Ze hebben wel een aantal aanwijzingen, die leiden naar een samenzwering van de overheid, die experimenten uitvoert op het zwarte gedeelte van de bevolking. De drie besluiten de strijd aan te gaan met de ‘powers that be‘.

➡ Lees meer over They Cloned Tyrone

Seberg

In de Netflix-film Seberg kunnen we zien hoe een ambitieuze FBI-agent de opdracht krijgt onderzoek te verrichten naar de iconische actrice Jean Seberg. Met name haar omgang met Hakim Jamal trekt daarbij de aandacht. Net als het feit dat ze in Los Angeles opkomt voor burgerrechten, en dan vooral met betrekking tot racisme, eind jaren 60. Heeft ze misschien iets te verbergen? Een bepaalde alliantie met de militante groep de Black Panthers? Deze film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, waar je meer over kunt lezen in dit artikel.

➡ Lees meer over Seberg

Bird Box Barcelona

Sandra Bullock (uit het origineel) keert niet terug in Bird Box Barcelona, maar dat is natuurlijk wél een spin-off van het originele verhaal. Dit keer maken we kennis met een vader en een dochter (gespeeld door Mario Casas en Alejandra Howard), die de handen ineenslaan met andere overlevenden van de ‘Bird Box-plaag’, waarbij ze dat ‘overleven’ graag in stand willen houden. Dat is echter behoorlijk lastig, niet alleen door de bloeddorstige monsters, maar hun voortbestaan wordt ook nog eens bedreigd door een heuse cult die het op ze voorzien heeft. Deze ‘gekken’ dwingen overlevenden om hun blinddoek af te doen en naar de mysterieuze entiteiten te kijken, met alle gevolgen van dien.

Lees meer over Bird Box Barcelona

Georgetown

In Georgetown ontmoet de Duitse Elsa Brecht ontmoet haar man Ulrich Mott na de dood van haar eerste echtgenoot. Het koppel nodigt gasten uit in hun afgeleefde herenhuis in een buitenwijk van Georgetown, waar ze gesprekken voeren met voormalige wereldleiders en rechters van het hooggerechtshof. Maar het is wel een beetje vreemd dat een 80-jarige vrouw, met invloedrijke vrienden in haar omgeving, trouwt met een man met een ‘dubieus’ verleden.

Lees meer over Georgetown

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?