Beste van de Maand

De Beste Films op Netflix in mei 2017

Vandaag sluiten we de reeks Beste van de Maand Mei af met de Beste Films van mei. Vrijdag presenteerden wij de Beste Documentaires en zaterdag verscheen er een lijstje met de Beste Series van de afgelopen maand op Netflix. Nu dus de beurt aan de films.

Pirates of the Caribbean

Het is niet voor het eerst dat films van Pirates of the Caribbean op Netflix staan, maar het was nog niet eerder voorgekomen dat de franchise compleet is. Of was. Inmiddels draait Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge in de bioscoop en ontbreekt dus één deel op Netflix. Wie Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge graag bekijkt kan dus op Netflix eerst nog even de eerste vier delen bekijken, zodat je goed voorbereid in de bioscoopzaal plaats kunt nemen.

Robin Hood

Disney-klassiekers zullen altijd populair blijven en dus is de deal tussen Netflix en Disney ontzettend fijn. In mei verscheen er weer een fraaie klassieker van de filmstudio op Netflix. Dit keer was Robin Hood één van de Disney-titels die werd toegevoegd aan het aanbod. Het verhaal van Robin Hood is bekend: hij steelt van de rijken en geeft het weg aan de armen. Hoewel Robin Hood het zelf lenen noemt is Koning John niet blij met de acties. De jacht op Robin Hood wordt geopend en de galg dreigt.

Kramer vs. Kramer

Kramer vs. Kramer werd ook in mei toegevoegd aan het aanbod. In deze film uit 1979 spelen de nog zeer jonge Dustin Hoffman en Meryl Streep de hoofdrol. De film werd een groot succes. Joanna verrast Ted met de mededeling dat ze haar man verlaat. Ze hebben samen een zoon en Ted moet de zorg voor Billy op zich nemen. Voor Ted is dat een compleet nieuwe wereld en het begin verloopt erg stroef, maar na verloop van tijd wordt hun band hechter, al heeft dat wel weer andere consequenties. Ondertussen heeft Joanna ook besloten dat het haar beter lijkt als zij de zorg voor hun zoon op haar neemt.

Lucia de B.

Lucia de B. is een film over het waargebeurde verhaal van Lucia de Berk. Als verpleegkundige werd zij verdacht van meerdere moorden op ziekenhuispatiënten. In 2003 werd zij veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf, maar in 2010 werd ze toch vrijgesproken vanwege justitiële dwalingen. De Zaak-Lucia de B. werd in Nederland breed uitgemeten in de media. Vier jaar na haar uitspraak verscheen de verfilming en de film werd, zeker voor Nederlandse begrippen, erg goed ontvangen.

Lone Survivor

We sluiten het rijtje met Beste Films van de Maand Mei af met Lone Survivor. Deze actiefilm met Mark Wahlberg in de hoofdrol verscheen in 2013. Hierin speelt Wahlberg een Navy SEAL, die samen met drie collega’s op een geheime missie worden gestuurd. Zij moeten een beruchte Taliban-leider uitschakelen. De Navy SEALs lopen echter in een hinderlaag en hulp van buiten is er niet. Ze staan er alleen voor. Er zit niets anders op: vechten voor hun leven.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?