Beste van de Maand

De Beste Films op Netflix in mei 2018

Er zijn in mei een hoop films bijgekomen die met veel plezier gekeken zijn door de gebruikers van Netflix. Hier zaten splinternieuwe films tussen, zoals The Kissing Booth en Ibiza, maar ook films die al jaren populair zijn. Met name die films haalden onze lijst van Beste Films van mei op Netflix.

➡ Dit zijn volgens ons de Beste Series en Beste Docu’s van mei!

Nebraska

De in 2013 uitgekomen film Nebraska is in veel opzichten een bijzondere film. Roadmovies zijn er al genoeg, maar de makers van Nebrasa wisten zich toch te onderscheiden. Bijvoorbeeld door de film in zwart/wit op te nemen. Dat geeft de film direct al een bijzondere sfeer. Daarnaast is het acteerwerk van onder meer de hoofdrolspelers Bruce Dern en Will Forte van uitzonderlijk hoog niveau. Zij gaan op aandringen van de oude en chagrijnige Woody Grant (Dern) op pad richting Lincoln in de staat Nebraska. Daar zou namelijk een enorme prijs voor Woody klaarliggen, zo is zijn overtuiging. Omdat David (Forte) zijn vader niet kan overtuigen dat het een neploterij is besluit hij met zijn vader op pad te gaan.

Bekijk deze films op Netflix

De GVR

Dat reuzen niet eng hoeven te zijn bewijst de GVR. Het is een heerlijke familiefilm en het verhaal is natuurlijk bekend van het boek van schrijver Roal Dahl. Dat boek over het weesmeisje Sophie en de vriendschap die zij wist op te bouwen met de grote vriendelijke reus werd door miljoenen mensen gelezen. Toen het boek verfilmd werd stelde het eindresultaat niet teleur. Regisseur Steven Spielberg leverde met De GVR een fantastische film af.

Bekijk deze film op Netflix

Spotlight

Met twee gewonnen Oscars in 2016 mocht Spotlight niet in deze lijst ontbreken. De film werd in 2016 bij de Academy Awards uitgeroepen tot Beste Film, terwijl er ook een Oscar werd gewonnen voor het beste scenario. Daarnaast was de film in nog vier categorieën genomineerd, maar deze moest het aan de concurrentie laten. Spotlight is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en gaat over het Spotlight-team dat voor The Boston Globe werkte. Zij deden onderzoek naar seksueel misbruik in de katholieke kerk en de artikelen die zij publiceerden zorgden voor veel ophef.

Bekijk deze film op Netflix

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?