Beste van de Maand

De Beste Films op Netflix in oktober 2017

We gaan het drieluik met de Beste Titels van oktober op Netflix afsluiten met de Beste Films van de maand. Er zijn veel toffe films verschenen de afgelopen maand, dus de keuze was weer lastig. Zelf kun je overigens nog altijd stemmen, om als bezoeker van onze website te bepalen wat de Beste Titels van Oktober zijn.

The Hateful Eight

Met The Hateful Eight scoorde Quentin Tarantino weer eens een absolute kaskraker en binnen anderhalf jaar nadat de film nog in de bioscopen draaide is de film al op Netflix te zien. The Hateful Eight is een westerfilm, dat zich een paar jaar na de Amerikaanse Burgeroorlog afspeelt. De film kreeg louter positieve kritieken en ook de muziek die in The Hateful Eight verwerkt is kon op veel lovende reacties rekenen.

Bekijk deze film op Netflix

Pocahontas

Toen er zeer veel Disney-films van Netflix verdwenen beloofde de streamingdienst dat er nog steeds Disney-films zouden blijven verschijnen. Die belofte komt Netflix ook na, want in oktober is bijvoorbeeld Pocahontas aan het aanbod toegevoegd (in november komt Rapunzel!). De animatiefilm werd in 1995 gemaakt en gaat over de band die ontstaat tussen Pocahontas, een indianenmeisje, en avonturier John Smith. Met een Engels schip is hij naar Noord-Amerika gevaren om een kolonie te stichten. Er bloeit een liefde op, maar natuurlijk ligt dat erg gevoelig.

Bekijk deze film op Netflix

Riphagen

Net als The Heightful Eight was Riphagen nog niet zo lang geleden in de bioscoop te zien. Netflix verraste eind oktober door de Nederlandse film aan het aanbod toe te voegen. Riphagen is één van de beste Nederlandse films van de afgelopen jaren, met een ijzersterke Jeroen van Koningsbrugge in de hoofdrol. Hij speelt Andries Riphagen, een Nederlandse crimineel die tijdens de Tweede Wereldoorlog ondergedoken joden chanteerde.

Bekijk deze film op Netflix

Network

In deze lijst met Beste Films van Oktober is ook plaats voor een steengoede film uit 1976. Network verscheen dat jaar en sleepte liefst negentien prijzen in de wacht. De dramafilm gaat over een nieuwslezer die kort nadat hij te horen heeft gekregen dat hij wordt ontslagen het nieuws zelf bekend maakt tegenover zijn kijkers óp televisie. Dit bijzondere moment zorgt er voor dat de kijkcijfers omhoog schieten.

Bekijk deze film op Netflix

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?