Beste van de Maand

De Beste Films op Netflix in september 2017

Na de Beste Docu’s en Beste Series van augustus op Netflix is het tijd om het drieluik te voltooien met de Beste Films. In augustus werden zo’n 160 titels aan het aanbod toegevoegd. Hier zaten ook grote films tussen die na een (korte) afwezigheid terugkeerden in het aanbod, zoals Forrest Gump, Saving Private Ryan en Hugo.

True Grit

The Coen Brothers hebben het al vaker gepresteerd: een dijk van een film ontwikkelen. Ook met True Grit is ze dat weer gelukt, nadat ze eerder al scoorden met bijvoorbeeld Fargo en The Big Lebowski. Voor True Grit was een topcast samengesteld, met acteurs Hailee Steinfeld, Jeff Bridges, Matt Damon en Josh Brolin in de hoofdrol. Het is een Amerikaanse Western uit 2010, gebaseerd op het gelijknamige boek van schrijver Charles Portis.

Bekijk deze film op Netflix

The Godfather Trilogie

Ja, The Godfather Trilogie heeft al eens eerder op Netflix gestaan, maar de films zijn te goed om ze te negeren in deze rubriek. Veel mensen zijn er van overtuigd dat deze films nooit meer geëvenaard en ook nooit meer geëvenaard zullen worden. En dat terwijl die films al bijna dertig jaar oud zijn. Toen ze door Netflix verwijderd werden ging de lijst met Beste 100 Films op Netflix behoorlijk op de schop, maar nu staan ze weer fier aan kop.

Bekijk deze film op Netflix

Room

Er zijn van die films waarbij de tranen over de wangen biggelen. Room is een film in die categorie. Ook deze film is weer een boekverfilming. Room is een aangrijpende dramafilm die gaat over Joy ‘Ma’ Newsome. Zij leeft met haar zoontje van vijf in een afgesloten kamer in de tuin van Old Nick. Door hem werd Joy jaren geleden ontvoerd en verkracht. In Room lukt het Joy en zoon Jack om te ontsnappen, maar een normaal leven is onmogelijk voor het tweetal.

Bekijk deze film op Netflix

West Side Story

West Side Story is een klassieke film die sinds de première in 1961 populariteit geniet. Liefst tien Oscar’s wist de film van regisseurs Jerome Robbins en Robert Wise in de wacht te slapen. West Side Story is een klassieke musical over twee geliefden uit een slechte buurt van New York en losjes gebaseerd op het verhaal van Romeo en Juliet. Een liefdesverhaal dus die tal van moeilijkheden kent.

Bekijk deze film op Netflix

Gerald’s Game

Sinds eind deze maand is de verfilming van Gerald’s Game exclusief op Netflix te zien. Het boek van schrijver Stephen King is door miljoenen mensen gelezen en nu dus naar het scherm gebracht. Zelf was de auteur erg enthousiast over de beelden van Gerald’s Game en ook het grote publiek heeft de film positief ontvangen. Het stroomde positieve reacties. Gerald’s Game gaat over een stel dat een paar dagen in een afgelegen huisje verblijft om het huwelijk een nieuwe impuls te geven. Tom gaat daar heel ver in door Jessie vast te binden aan bed. Terwijl zij vastgeketend ligt krijgt Tom een hartaanval en valt roerloos op de grond, terwijl Jessie in the middle of nowhere aan een bed geketend ligt…

Bekijk deze film op Netflix

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?