Beste van de Maand

De Beste Films op Netflix in september 2022

Nu het einde van de maand september 2022 al weer bereikt is, is het een mooi moment om te kijken wat er de laatste tijd allemaal op Netflix is verschenen. We schreven eerder al over de beste series op Netflix in september 2022 en over de beste documentaires op Netflix in september 2022. Vandaag zijn we aanbeland bij de beste films op Netflix in september 2022.

Athena

In Athena worden vier broers gevolgd terwijl hun buitenwijk (Athena, een fictieve banlieue van Parijs) explodeert in verwoestend straatgeweld. Dat heeft vooral met de aanwezigheid van de politie in de periferie te maken, want de autoriteiten gedragen zich er als een heuse bezettingsmacht! Op sociale media circuleren beelden van de moord op de 13-jarige Idir, ogenschijnlijk door agenten. Zijn broer Abdel, een soldaat, maant de woedende menigte tot kalmte voor het plaatselijke politiebureau. Zijn heetgebakerde broer Karim en diens vrienden staan er héél anders in. Zij organiseren een stormloop op datzelfde bureau en maken daarbij wapens, kogelvrije vesten en schokgranaten buit.

➡ Lees meer over Athena

Love in the Villa

In Love in the Villa maakt een jonge vrouw (Kat Graham, bekend van The Vampire Diaries) een reis naar het romantische Verona (Italië) na een liefdesbreuk, om vervolgens te ontdekken dat de villa die ze gereserveerd had dubbel geboekt is. Ze zal haar vakantie daarom moeten delen met een cynische en zeer goed uitziende Britse man (Tom Hopper, The Umbrella Academy). Overigens speelt Hoppers vrouw in het echte leven, Laura Hopper, ook mee in de film. Echter niet als romantische tegelspeelster, maar als Cassie.

➡ Lees meer over Love in the Villa

Blonde

Het drama Netflix-drama Blonde draait om het stormachtige leven van Marilyn Monroe, een van de grootste sekssymbolen uit de (film)geschiedenis. Ana de Armas (The Gray Man) speelt de hoofdrol (die van Marilyn dus) en Adrien Brody (The Pianist) geeft gestalte aan schrijver en scenarist Arthur Miller. Als laatste kruipt Bobby Cannavale (Boardwalk Empire) in de huid van honkballer Joe DiMaggio. Beide mannen waren ooit getrouwd met Marilyn.

➡ Lees meer over Blonde

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?