Laatste nieuws over Netflix

De beste Netflix-series die in 2024 (of 2025) uitkomen

Het is al weer oktober, echt waar, en dus komen de feestdagen eraan. Eerst sinterklaas, dan kerst en voor je het weet heb je een oliebol in je mond. Maar niet getreurd: ook voor 2024 (en 2025) heeft Netflix een hele hoop toffe series klaarstaan. En dat ondanks de stakingen van acteurs en scriptschrijvers in Hollywood!

Griselda – januari 2024

Sofia Vergara ken je natuurlijk vooral van Modern Family, maar deze actrice kan veel meer. Netflix vertelt over de aankomende show Griselda: “Een miniserie geïnspireerd op de slimme en ambitieuze Colombiaanse zakenvrouw Griselda Blanco die aan het hoofd stond van een van de meest winstgevende kartels in de geschiedenis.” Griselda staat ook wel bekend als de zogenaamde ‘Cocaine Godmother’ door haar wreedheid én charme, en de serie is gebaseerd op een waargebeurd verhaal!

Emily in Paris (seizoen 4) – Q3/Q4 2024

Wanneer komt het vierde seizoen van Emily in Paris naar Netflix? De streamingdienst mikt op 2024 en de opnames moeten voltooid zijn vóór de Olympische Zomerspelen van dat jaar. Dat wordt dus sowieso het tweede kwartaal, maar de stakingen zouden roet in het eten kunnen gooien. Leggen de Hollywood-acteurs hun protestbordjes neer, dan kan het snel gaan. Maar pin ons er niet op vast.

The Lincoln Lawyer (seizoen 3) – eind 2024

Het verhaal van advocaat Mickey Haller blijft maar boeien en er is nog bronmateriaal genoeg, alle boeken van Michael Connelly. De release van seizoen 2 vond vrij snel na die van seizoen 1 plaats en dus kunnen we stellen dat de betrokken filmcrew en acteurs wel van wanten weten. Vermoedelijk mikt men nu op eind 2024 voor het derde seizoen, maar dat zou verlaat kunnen worden tot 2025.

Heartstopper (seizoen 3) – zomer/herfst 2024

Hoe gaat het verhaal van hoofdpersonen Nick (Kit Connor) and Charlie (Joe Locke) verder? Stiekem weten we dat al een beetje, omdat Heartstopper gebaseerd is op graphic novels. Het tweede seizoen richtte zich wat dit betreft op Volume 3 en 4, maar er is nog genoeg materiaal over voor nieuwe afleveringen. En anders pakken de showrunners Volume 5 en 6 er toch gewoon bij? Hoe dan ook, seizoen 3 komt in ieder geval niet vóór zomer à herfst 2024 uit.

The Night Agent (seizoen 2) – 2024/2025

Dat The Night Agent een tweede seizoen krijgt is al lang en breed aangekondigd, voor 2024 nog wel. Maar toen gingen de scriptschrijvers en acteurs staken en dus is het de vraag of FBI-agent Peter Sutherland (Gabriel Basso) zijn releasewindow nog wel gaat halen. Netflix heeft er in ieder geval nog niets over bekendgemaakt, dus eigenlijk is het gissen!

Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story – 2024/2025

Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story is het vervolg op het ongelooflijk populaire Monster: The Jeffrey Dahmer Story en ook deze serie werd aanvankelijk aangekondigd voor 2024. Moeten we het echter weer over de stakingen in Hollywood hebben? Dat doen we hierna hoogstwaarschijnlijk nog tig keer. Hoe dan ook: Ryan Murphy heeft het script hoogstwaarschijnlijk al klaarliggen, al is het alleen maar omdat de Monster-serie natuurlijk gebaseerd is op waargebeurde verhalen!

Sweet Tooth (seizoen 3) – 2024

Sweet Tooth, het allerlaatste seizoen van de serie over ‘hybrid‘ Gus, kan ‘gewoon’ in 2024 uitkomen. De beelden zijn namelijk al lang en breed geschoten. Na het succes van het eerste seizoen besloot Netflix in het geheim groen licht te geven voor twee nieuwe seizoenen. Seizoen 2 is inmiddels te bekijken via de streamingdienst en het derde seizoen is klaar voor release.

Wednesday (seizoen 2) – 2024/2025

Wednesday is de best bekeken serie op Netflix, óóit. En dus komt er natuurlijk ook een tweede seizoen, maar wanneer… dat is de grote vraag. Als de The Addams Family-spin-off met Jenna Ortega in de hoofdrol 2024 haalt, zou dat een soort godswonder zijn. 2025 zou vele malen logischer zijn!

Vikings: Valhalla (seizoen 3) – begin 2024

Na al die Wednesday-onzekerheid weer een serie waarvan we zeker weten dat hij in 2024 uitkomt: Vikings: Valhalla! In seizoen 3 komen alle bekende gezichten terug, zij het misschien via flashbacks (als het desbetreffende personage dood is). Dat betekent dus: Sam Corlett, Frida Gustavsson, Leo Suter, Bradley Freegard, Jóhannes Jóhannesson, Laura Berlin, David Oakes, Caroline Henderson, Pollyanna McIntosh en Asbjørn Krogh Nissen.

Stranger Things (seizoen 5) – 2024/2025

Lees het stukje onder Wednesday nog eens en kopieer en plak het hier. Ook wat betreft Stranger Things weten we namelijk: ja, er komt een vijfde en laatste seizoen, maar wanneer we daarmee aan de slag kunnen… Zonder de stakingen had men 2024 misschien nog kunnen halen, maar nu lijkt dat een utopie. We zullen dus tot 2025 moeten wachten, behalve als Netflix opeens een konijn uit de hoge hoed tovert. Wonderen bestaan, zeker in The Upside Down.

You (seizoen 5) – 2024 (?)

You-hoofdrolspeler Penn Badgley zei: “Het voelt voor mij alsof we nog één seizoen moeten doen. Het voelt voor mij alsof Joe moet krijgen wat hij verdient en nu zal hij dieper vallen, omdat hij al deze macht en rijkdom heeft.” En jawel, de serie over stalker Joe Goldberg krijgt een allerlaatste seizoen, al is de status daarvan compléét onduidelijk.

Outer Banks (seizoen 4) – winter 2024

De opnames van Outer Banks seizoen 4 waren al gestart toen de stakingen begonnen. Nu ligt alles dus op zijn gat, maar als het opgelost wordt zou Netflix 2024 nog kunnen halen met het vierde seizoen. Maar dan moeten alle puzzelstukjes wel op hun plek vallen…

The Recruit (seizoen 2) – eind 2024

Seizoen 1 van The Recruit werd razendsnel op beeld vastgelegd en als de makers dat kunstje kunnen herhalen, dan zou het tweede seizoen van de spannende serie met acteur Noah Centineo de laatste maanden van 2024 kunnen halen. Begin 2025 lijkt echter logischer als gok.

That ’90s Show (seizoen 2) – zomer/herfst 2024

Het tweede seizoen van That ’90s Show komt hoogstwaarschijnlijk sneller naar Netflix dan The Recruit, Outer Banks, You, noem de series die hierboven staan allemaal maar op. Het betreft immers een sitcom, het vervolg op That ’70s Show. De afleveringen kunnen razendsnel opgenomen en gereleaset worden.

The Watcher (seizoen 2) – eind 2024/begin 2025

Het eerste seizoen van The Watcher is gebaseerd op een waargebeurd, maar ook eindig verhaal. Het bronmateriaal is dus uitgeput en nu is het de vraag wat de makers precies met het tweede seizoen gaan doen. Wij zijn benieuwd! Jij ook? Je zult vermoedelijk nog langer dan een jaar op het antwoord moeten wachten!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?