Beste van de Maand

De Beste Series op Netflix in december 2023

Deze maand verscheen het langverwachte Berlín op Netflix, maar de spin-off van La Casa de Papel was zeker niet de enige serie die goede zaken deed op de streamingdienst. Wij gingen op zoek naar de beste series op Netflix in december 2023. Ben jij het niet eens met onze lijst? Stem dan ook op jouw beste titels van december 2023. Eerder schreven we al over de beste documentaires op Netflix in december 2023.

My Life with the Walter Boys

My Life with the Walter Boys is een tienerdramaserie die gebaseerd is op een verhaal dat schrijfster Ali Novak schreef in 2014. Ze publiceerde haar roman toentertijd op Wattpad, een platform waarop gebruikers gratis verhalen kunnen lezen en publiceren. In het boek draait het allemaal om de keurige, correcte en altijd ‘perfecte’Jackie Howard. Als haar leven op zijn kop wordt gezet door een tragedie, moet Jackie leren zich los te maken en weer deel uit te maken van een nieuw gezin. Ze komt terecht bij de familie Walter, maar daar komt ze al snel voor de nodige uitdagingen te staan.

➡ Lees meer over My Life with the Walter Boys

Pax Massilia

Het Franse Marseille is een behoorlijk onveilige stad en heeft flink wat onaangename verrassingen in petto voor degene die niet zijn weg weet door de banlieus (achterwijken). Een groep speciale politieagenten gebruikt bijzondere methodes om dat tóch te bewerkstelligen, ze moeten ook wel. Op die manier proberen ze een gevaarlijke crimineel op te sporen, om te voorkomen dat Marseille in een heus bloedbad verandert. Maar of ze dat ook daadwerkelijk gaat lukken… Dat is natuurlijk de vraag. En garde!

➡ Lees meer over Pax Massilia

Berlín

Berlín is natuurlijk een van de bekendste personages van La Casa de Papel, maar zijn eigen Netflix-serie is een prequel waarin het leven nog niet zo zwaar op hem drukt. Het karakter van acteur Pedro Alonso is helemaal niet cynisch en sikkeneurig, maar juist een vrolijke dief die zijn eerste meesterkraak nog moet zetten. En die staat voor de deur, daar gaat hij tenminste wel van uit. Want Berlín is van plan om juwelen met een waarde van maar liefst 44 miljoen dollar te ontvreemden uit een veilinghuis in Parijs.

➡ Lees meer over Berlín

The Crown

De nieuwe afleveringen van The Crown gaan over de ‘moderne tijd’, over de heerschappij van Queen Elizabeth II. Wat zien we allemaal op ons tv-scherm gebeuren? Nou, in ieder geval de dood van Princess Diana en haar vriend Dodi Al Fayed na een achtervolging door paparazzi in een tunnel in Frankrijk. En ook Prince William en zijn (huidige) Kate Middleton zitten in seizoen 6, dat in twee gedeeltes gereleaset werd: deel 1 op 16 november en deel 2 op 14 december. Na het bekijken van het zesde seizoen wil jij natuurlijk weten: komt er ook een seizoen 7? En waar gaat dat dan preices over? In dit artikel komt de bedenker van de serie aan het woord!

➡ Lees meer over The Crown

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?