Beste van de Maand

De Beste Series op Netflix in februari 2023

Deze maand verscheen het langverwachte vierde seizoen (het eerste deel dan in ieder geval) van You eindelijk op Netflix, maar de serie over stalker Joe Goldberg was zeker niet de enige die goede zaken deed op de streamingdienst. Wij gingen op zoek naar de beste series op Netflix in februari 2023. Ben jij het niet eens met onze lijst? Stem dan ook op jouw beste titels van februari 2023. Eerder schreven we al over de beste documentaires op Netflix in februari 2023.

You

Joe Goldberg heeft de laatste seizoenen al verschillende slachtoffers gemaakt. Hij begon in seizoen 1 als manager van een boekenwinkel in New York. Tijdens zijn werk is hij bijzonder geïnteresseerd in zijn klanten en met name Guinevere Beck. Via social media komt hij alles over haar te weten en hij is bereid om iedereen op te ruimen die tussen hem en Beck dreig te komen. De serie is inmiddels al wat seizoenen verder en Goldberg heeft al meerdere slachtoffers gemaakt. Zo vermoordde hij in het derde seizoen zelfs Love (Victoria Pedretti), de moeder van zijn zoontje. In het vierde seizoen wordt de jager plots de prooi.

➡ Lees meer over You

The Beauty Queen of Jerusalem

De serie The Beauty Queen of Jerusalem is een verfilming van de gelijknamige roman geschreven door auteur Sarit Yishai-Levi. Dit kostuumdrama speelt zich af in het begin én het midden van de twintigste eeuw vertelt het verhaal van de Joodse familie Ermosa. Het verhaal volgt generaties van de familie gedurende verschillende tijdperken: in het Ottomaanse rijk, het Britse mandaat Palestina en tijdens de Onafhankelijkheidsoorlog van Israël. The Beauty Queen of Jerusalem is helemaal multiculti: de personages spreken verschillende talen, waaronder Engels, Ladino, Arabisch en Hebreeuws.

➡ Lees meer over The Beauty Queen of Jerusalem

La Legge di Lidia Poët

Lidia Poët werd in 1855 geboren in Perrero, een voorstadje van het grote Turijn. Ze studeerde rechten aan de Universiteit van Turijn en haalde haar diploma met vlag en wimpel op 17 juni 1881. In de daaropvolgende twee jaar deed ze forensisch onderzoek als assistente van een advocaat van wie we de naam niet kennen, alvorens ze ‘goedgekeurd’ werd door de Orde van Advocaten van Turijn. Met 45 stemmen vóór en 5 tegen. Dat betekende dat haar naam toegevoegd werd aan de… ‘roll of advocates‘, het manuscript der advocaten. Dat was tegen het zere been van haar mannelijke ‘collega’s’, die haar dwarsboomden! La Legge di Lidia Poët is zoals je al merkt gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

➡ Lees meer over La Legge di Lidia Poët

A Girl and an Astronaut

De synopsis van A Girl and an Astronaut luidt: “De terugkeer van een astronaut 30 jaar na zijn verdwijning doet een verloren liefde opleven en wekt interesse bij een bedrijf dat wil weten waarom hij niet ouder is geworden.” Een soort Interstellar dus, maar dan zonder Matthew McConaughey en met meer liefde.

➡ Lees meer over A Girl and an Astronaut

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?