Beste van de Maand

De Beste Series op Netflix in februari 2024

Deze maand verscheen het langverwachte Avatar: The Last Airbender op Netflix, maar Avatar Aang was zeker niet de enige die goede zaken deed op de streamingdienst. Wij gingen op zoek naar de beste series op Netflix in februari 2024. Ben jij het niet eens met onze lijst? Stem dan ook op jouw beste titels van februari 2024. Eerder schreven we al over de beste documentaires op Netflix in februari 2024.

Avatar: The Last Airbender

Het verhaal van Avatar: The Last Airbender draait om Avatar Aang. Elke generatie in de wereld van Avatar heeft een… Avatar. Die Avatar is een soort internationale scheidsrechter die de ‘balans’ dient te bewaren tussen de verschillende stammen. Daar zijn er vier van: de Waterstam, het Aarderijk, de Vuurnatie en de Luchtnomaden. De huidige generatie heeft echter een groot probleem… Jaren geleden verdween de laatste Avatar, Aang, namelijk van de aardbodem en inmiddels wordt de wereld geteisterd door de gewelddadige, bloeddorstige Vuurnatie. Katara en Sokka van de Waterstam wekken de Avatar en zijn vliegende bizon Appa echter weer ’tot leven’ (lees: ze halen hem uit de Avatar-trance) en samen gaan de hoofdpersonages op zoek naar een manier om vuurheer Ozai te verslaan.

➡ Lees meer over Avatar: The Last Airbender

One Day

Emma Morley en Dexter Mayhew staan in One Day, gebaseerd op het gelijknamige boek van David Nicholls, centraal. Deze twee hoofdpersonages leren elkaar op 15 juli 1988 kennen op de dag van hun diploma-uitreiking, maar op dezelfde dag nemen ze ook meteen weer afscheid van elkaar en gaan hun eigen weg.  Dexter wordt in de periode daarna een heus feestbeest, waar Emma een heel ander levenspad kiest. Zij wordt lerares op een basisschool, en beiden krijgen ze ook nog eens nieuwe liefdes. Desondanks houden ze ‘vriendschappelijk’ contact. Ieder jaar weer, op precies dezelfde dag: 15 juli. En dat maar liefst 20 jaar lang! Zit er tóch nog liefde in het vat?

➡ Lees meer over One Day

Warrior

Warrior is al een tijdje op HBO Max te zien, maar staat nu ook op Netflix! Het verhaal van deze serie draait om de jonge Ah Sahm. Hij emigreert in de negentiende eeuw van China naar Chinatown in San Francisco. De Aziaat komt in Amerika aan tijdens een periode waarin verschillende bendes elkaar de tent uit slaan in San Francisco, de zogenaamde Tong Wars. De onovertroffen vechtkunsten van Ah Sahm leveren hem een baan op: hij gaat aan de slag als huurmoordenaar voor de Chinese maffia.

➡ Lees meer over Warrior

Entrevías

In Entrevías maken we kennis met Tirso Abantos. Hij is een oorlogsveteraan die eigenlijk maar één missie heeft in het leven: zijn zeventienjarige kleindochter beschermen tegen drugdealers. In de Madrileense wijk Entreviás gaat hij voor niets of niemand aan de kant en doet hij zijn best om de opstandige Irene op het rechte pad te krijgen. De klus van Tirso is nog lang niet klaar en gaat verder in een nieuw seizoen!

➡ Lees meer over Entrevías

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?