Beste van de Maand

De Beste Series op Netflix in maart 2024

Deze maand verscheen het langverwachte 3 Body Problem van de makers van Game of Thrones op Netflix, maar deze mysterieuze serie was zeker niet de enige die goede zaken deed op de streamingdienst. Wij gingen op zoek naar de beste series op Netflix in maart 2024. Eerder schreven we al over de beste documentaires op Netflix in maart 2024.

3 Body Problem

Het plot van 3 Body Problem is lastig uit te leggen, maar we wagen tóch een poging. De noodlottige beslissing van een jonge vrouw in het China van de jaren 60 weerkaatst door ruimte en tijd en komt op die manier ’terecht’ bij een groep briljante wetenschappers in de huidige tijd. Terwijl de natuurwetten zich voor hun ogen ontrafelen, vindt er een hereniging plaats van vijf voormalige collega’s om de grootste bedreiging in de geschiedenis van de mensheid het hoofd te bieden. Die dreiging is afkomstig uit de oprichting van een geheim militair project: men gaat op zoek naar buitenaards leven door signalen de ruimte in te sturen. Die komen vervolgens daadwerkelijk terecht bij ‘marsmannetjes’, die maar wat graag antwoord geven…

➡ Lees meer over 3 Body Problem

Mano de hierro

Mano de hierro (Iron Reign in het Engels, ijzeren heerschappij in het Nederlands draait om het karakter Joaquín Manchado, die een drugsimperium runt. Die business bestuurt hij vanuit de haven van de Spaanse miljoenenstad Barcelona, en hij heerst met ijzeren vuist (vandaar de titel). Zijn wereld komt echter op zijn kop te staan als het volledig misgaat met de duistere zaakjes en als gevolg daarvan óók met zijn familie. En familia es todo, familie is alles! Jaime Lorente, bekend van La Casa de Papel (Denver), speelt een van de hoofdrollen in deze serie.

➡ Lees meer over Mano de hierro

Monk

Monk neemt ons mee naar de Amerikaanse miljoenenstad San Francisco. Adrian Monk is een zeer gerespecteerde detective, alleen heeft hij wel een paar probleempjes… Hij is namelijk autistisch, heeft last van obsessieve stoornissen en ook nog eens meerdere fobieën. Hoogtes, bacteriën, grote groepen mensen, Monk wil er helemaal niets van weten. Aanleiding hiervoor is de dood van zijn vrouw bij een autobom, waarna hij ervan overtuigd raakte dat die voor hem bedoeld. Drie jaar lang kwam hij zijn huis niet uit, maar nu wordt hij weer ingezet door de recherche. Met de meest bizarre zaken tot gevolg. In totaal zijn er acht seizoenen verschenen van Monk, met in totaal 125 afleveringen, die allemaal op Netflix staan.

➡ Lees meer over Monk

The Gentlemen

The Gentlemen was eerst een film van Guy Ritchie, maar is nu ook een serie van… Guy Ritchie! De show speelt zich in hetzelfde universum af als de film: Eddie Halstead (Theo James) erft het landgoed van zijn vader, maar leert dat dit onderdeel uitmaakt van een heus drugsimperium, dat beheerd wordt door de legendarische Mickey Pearson (Matthew McConaughey in het origineel, nu iemand anders). Eddie dompelt zich al snel onder in de criminele onderwereld en poogt vervolgens de controle te krijgen over het hele misdaadsyndicaat.

➡ Lees meer over The Gentlemen

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?