Beste van de Maand

De Beste Series op Netflix in mei 2017

In navolging op de Beste Documentaires op Netflix in mei bespreken we vandaag de Beste Series van de maand. Er was weer genoeg te kiezen en uiteindelijk is de keuze op onderstaande vijf series gevallen. Morgen volgt het laatste deel van het drieluik: de Beste Films van mei.

The Bridge seizoen 3

De opening van de maand mei was geweldig, want The Bridge seizoen 3 behoorde tot de aanbodexplosie. The Bridge is één van de populairste series uit Scandinavië en speciaal voor deze serie werkten Zweden en Denemarken samen. De Sontbrug staat namelijk centraal in The Bridge en dat is de brug die Denemarken en Zweden verbindt. Door die connectie en een moord op de Sontbrug moeten de recherche van Kopenhagen en Malmö samenwerken. In seizoen 3 moet de Zweedse rechercheur Saga nadat Martin in de gevangenis is beland met een andere partner uit Denemarken samenwerken. Opnieuw is er een seriemoordenaar actief in beide landen en stapelen de problemen snel op. Ook op persoonlijk vlak voor Saga, want haar moeder staat pardoes op de stoep, haar geliefde baas Hans wordt één van de slachtoffers en haar nieuwe partner blijkt zijn eigen problemen uit het verleden mee te dragen.

Bloodline seizoen 3

Met Bloodline gooit Netflix nu al voor het derde jaar op rij hoge ogen. Het derde seizoen verscheen pas eind mei en dit bleek ook het laatste te zijn. Vanwege lastige kwesties in Florida, waar Bloodline werd opgenomen, werd besloten om de serie na drie seizoenen te stoppen. De makers hadden nog genoeg inspiratie om verder te gaan, maar werden dus gedwongen om naar een einde toe te werken in het derde seizoen van Bloodline. Ook van het derde deel mag dus verwacht worden dat er een bloedstollend verhaal getoond wordt over de familie Rayburn.

In the Flesh

Met In the Flesh verscheen er ook een compleet nieuwe titel op Netflix. Het is een serie van BBC Three, waarvan het eerste seizoen in 2013 verscheen. Uiteindelijk zijn er twee seizoenen gemaakt en deze zijn nu op Netflix te zien. De serie won in 2014 een BAFTA voor beste mini-serie. In the Flesh is een zombieserie, met Luke Newberry in de hoofdrol. Hij speelt Kieren, een tiener met PDS, en is opgestaan uit de dood. Samen met nog meer zombie’s is hij teruggekeerd uit de dood, maar Kieren is eigenlijk de enige zombie die hier helemaal niet blij mee is.

Master of None seizoen 2

Master of None trekt misschien niet het brede publiek, zoals een House of Cards doet. Toch is Master of None een absolute kijktip. In mei verscheen het tweede seizoen, met Aziz Ansari weer in de hoofdrol. De komische dramaserie bestaat uit tien afleveringen van ongeveer 25 minuten en kijkt daarom ontspannen weg. Ook in seizoen 2 is Dev nog altijd op zoek naar zichzelf en worstelt hij met de vraag wat hij in de toekomst wil doen. Master of None start in Italië, omdat Dev in Italië zijn stukgelopen relatie probeert te verlopen en pasta leert maken. Daarna keert hij terug naar New York, waar hij weer voor nieuwe problemen komt te staan.

Sense8 seizoen 2

Sense8 hoort in het rijtje van meest bijzondere series van Netflix thuis. Dat is ook niet zo vreemd, want Sense8 komt van de hand van Lana en Lilly Wachowski. Zij staan bekend om hun creatieve geest en zijn de bedenkers van The Matrix. In Sense8 seizoen 2 trekken de Sensates nog dichter naar elkaar toe. Dat zullen ze wel moeten ook, want er wordt op ze gejaagd en dus moeten ze er achter zien te komen wie het op ze gemunt heeft, waarom en hoe ze een einde aan de jacht kunnen maken. Wat Sense8 seizoen 2 extra leuk maakt om te kijken is het feit dat het seizoen zich ook afspeelt in Amsterdam. Er zijn meerdere scènes op bijzondere plekken in Amsterdam opgenomen, zoals het Rijksmuseum en Paradiso.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?