Beste van de Maand

De Beste Series op Netflix in mei 2018

Naar de maand mei werd lange tijd uitgekeken, omdat daarvan bekend was dat The Rain en Safe in die maand op Netflix zouden verschijnen. De maand werd echter nog mooier, toen op het laatste moment bekend werd dat ook het tweede seizoen van 13 Reasons Why in mei zou vallen!

Stem zelf ook op de Beste Titels van mei op Netflix!

13 Reasons Why – seizoen 2

Na het grote succes van het eerste seizoen van 13 Reasons Why stonden de makers van de serie voor de moeilijke opgave om het met seizoen 2 nog eens dunnetjes over te doen. Ze lijken aan die verwachtingen te voldoen, want de fans hebben massaal geboeid naar het vervolg gekeken. In dit vervolg draaide het met name om de gevolgen die de zelfmoord van Hannah Baker had op de scholieren van Liberty High. Hoeveel er naar 13 Reasons Why wordt gekeken op Netflix maakt de streamingdienst niet bekend, maar in Amerika is er wel een externe partij die metingen uitvoert. Nielsen kwam tot de conclusie dat er in Amerika liefst zes miljoen mensen naar 13 Reasons Why seizoen 2 hebben gekeken tijdens de eerste drie dagen.

Bekijk deze serie op Netflix

Fauda – seizoen 2

Ook het tweede seizoen van Fauda wachtte in mei op ons. Daarmee kwam er eindelijk een vervolg op het eerste seizoen, want daar is jaren op gewacht. In het tweede seizoen sluit Doron zich weer aan bij zijn oude team als undercoveragent. Hij springt bij om een man met een gewelddadige missie een halt toe te roepen. Fauda is net als Prisoners of War een Israëlische serie en is dus uitermate geschikt voor de fans van Homeland.

Bekijk deze serie op Netflix

Arrested Development – seizoen 5

Op het tweede seizoen van Fauda hebben we dan wel lang moeten wachten, maar de fans van Arrested Development moesten helemaal veel geduld opbrengen. Na vier seizoenen leek de komedieserie in 2013 eigenlijk (alweer) tot een einde te komen. De jaren daarna waren er echter geregeld geruchten over een vijfde seizoen en uiteindelijk bevestigde Netflix ook dat de familie Bluth weer bij elkaar zou komen. Afgelopen week werd Arrested Development seizoen 5 dan eindelijk gelanceerd, maar er is een turbulente periode aan vooraf gegaan. Zo bracht Netflix een remix van seizoen 4 uit, maar hier waren de castleden niet van op de hoogte en zij wilden dan ook een compensatie zien van 20th Century Fox en uiteindelijk kregen ze dit ook. Daarnaast was ook castlid Jeffrey Tambor in het nieuws, omdat hij ook wordt beschuldigd van seksueel misbruik.

Bekijk deze serie op Netflix

The Rain – seizoen 1

Dat The Rain seizoen 1 er aan zat te komen was al een tijdje bekend en omdat dit de eerste Deense Netflix Original was werd er veel van verwacht. Scandinavische series zijn populair en van Netflix is het ook bekend dat zij weten wat voor series de gebruikers willen zien. The Rain werd dan ook met open armen ontvangen en de mensen die er op gewacht hadden leken de acht afleveringen er in no-time doorheen te hebben. Gelukkig was er voor hen deze week al goed nieuws, want een paar weken na de release is het tweede seizoen van The Rain al aangekondigd.

Bekijk deze serie op Netflix

Safe – seizoen 1

Safe was de andere Netflix Original waar reikhalzend naar werd uitgekeken. Voor deze Britse serie waren namelijk alle ingrediënten aanwezig voor een succes. Het verhaal werd geschreven door topauteur Harlan Coben en Michael C. Hall zou de hoofdrol vertolken in Safe. De Dexter-acteur greep dus weer eens een rol aan in een serie en een succes werd het. Het verhaal over de kinderarts die één van zijn dochters kwijtraakt na een avondje stappen, ondanks dat zij in een afgesloten wijk wonen. Omdat het politieonderzoek hem niet snel genoeg gaat doet Tom zelf ook onderzoek met zijn beste vriend en zo stuit hij op steeds meer geheimen uit de buurt.

Bekijk deze serie op Netflix

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?