Beste van de Maand

De Beste Series op Netflix in mei 2023

Deze maand verscheen het langverwachte Queen Charlotte eindelijk op Netflix, maar dit kostuumdrama was zeker niet de enige die goede zaken deed op de streamingdienst. Wij gingen op zoek naar de beste series op Netflix in mei 2023. Ben jij het niet eens met onze lijst? Stem dan ook op jouw beste titels van mei 2023. Eerder schreven we al over de beste documentaires op Netflix in mei 2023.

Queen Charlotte

Queen Charlotte: A Bridgerton Story kan gezien worden als een heuse Bridgerton-prequel. We zien het verhaal door de ogen van de machtige Queen Charlotte. We volgen haar huwelijk als jonge koningin met koning George, een huwelijk dat niet alleen een groot liefdesverhaal is maar ook zorgt voor verschuivingen binnen de gemeenschap van de Britse royalties. Het is het begin van de huidige sociale elite van het Verenigd Koninkrijk, de wereld van de personages uit het razend populaire Netflix-kostuumdrama Bridgerton. Nu is de grote vraag natuurlijk: komt er ook een tweede seizoen?

➡ Lees meer over Queen Charlotte

Terzi

In de thrillerserie Terzi blijkt iedereen al snel grote geheimen met zich mee te dragen. Een beroemde kleermaker begint aan een trouwjurk voor de verloofde van zijn beste vriend. Het wordt een pijnlijk bezoek aan zijn geboorteplaats, want alle drie de hoofdpersonages blijken een groot geheim te hebben. Het zet hun levens op hun kop en is de inleiding voor deze spannende serie. Het tweede seizoen van Terzi is al opgenomen en zal vanaf 28 juli te zien zijn op Netflix.

➡ Lees meer over Terzi

XO, Kitty

XO, Kitty is een spin-off van de filmtrilogie To All The Boys I’ve Loved Before. In deze tiendelige serie draait het dit keer om Kitty, het zusje van Lara Jean. Ze wil voor haar studie naar Zuid-Korea verhuizen, maar zal eerst haar vader moeten overtuigen. Pas als ze zijn goedkeuring heeft, kan ze vertrekken naar de andere kant van de wereld. Niet alleen voor haar studie, maar ook om weer samen te kunnen zijn met haar langeafstandsrelatie. En dan komt ze er ook nog eens achter dat haar moeder dat vroeger ook heeft gedaan!

➡ Lees meer over XO, Kitty

Black Knight

In 2071 wordt onze planeet geteisterd door ontzettend giftige luchtvervuiling, waardoor maar één procent van de bevolking nog in leven is, de rest is dood. Degenen die de geest niet hebben gegeven hebben het logischerwijs behoorlijk zwaar. Niet alleen door de giftige gassen in de atmosfeer, maar ook omdat de ‘nieuwe’ maatschappij geregeerd wordt door allerlei strenge regeltjes, een rigide sociale klasse. Mensen mogen hun huis zelden verlaten en zijn daarnaast verplicht om gasmaskers te dragen wegens alle vervuiling. En iedereen moet intussen natuurlijk wel gewoon eten, waardoor de Ridders in het leven zijn geroepen. Gespecialiseerde bezorgers die… boodschappen bezorgen, maar óók de strijd aanbinden met dieven en plunderaars.

➡ Lees meer over Black Knight

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?