Beste van de Maand

De Beste Series op Netflix in oktober 2023

Deze maand verscheen het langverwachte tweede seizoen van Lupin op Netflix, maar meesterdief Assane Diop was zeker niet de enige die goede zaken deed op de streamingdienst. Wij gingen op zoek naar de beste series op Netflix in oktober 2023. Ben jij het niet eens met onze lijst? Stem dan ook op jouw beste titels van oktober 2023. Eerder schreven we al over de beste documentaires op Netflix in oktober 2023.

Lupin

Lupin is terug op Netflix en dat betekent natuurlijk maar één ding: er is weer een grote kraak om te zetten! Dit keer moet meesterdief Assane Diop de illustere Zwarte Parel ontvreemden, omdat er heel wat op het spel staat. “Iemand heeft mijn moeder”, horen we Diop zeggen in de trailer. “Als ik het niet doe, doen ze haar pijn.” Niemand wil dat zijn moeder pijn lijdt en al helemaal het hoofdpersonage uit Lupin niet, dus die Zwarte Parel moet en zal ‘gegapt’ worden. Overigens kondigt Diop de diefstal dit keer ‘netjes’ aan: “Het is nooit leuk om te worden overvallen, zeker door de schok. Deze neem ik weg door u alvast te waarschuwen dat ik de zwarte parel ga stelen.”

➡ Lees meer over Lupin

Bodies

Bodies is een gloednieuw moordmysterie uit Groot-Brittannië. Het wordt puzzelen voor de Netflix-kijker, want deze miniserie speelt zich af in vier verschillende tijdsperiodes in Londen en vertelt het verhaal van vier verschillende rechercheurs – Edmon Hillinghead in 1890, Charles Whiteman in 1941, Shahara Hasan in 2023 en Maplewood in 2053. Wat hebben deze onderzoekers echter gemeen? Ze onderzoeken allemaal dezelfde moord. Maar… hoe kan dat eigenlijk precies? Om het antwoord te achterhalen zal er ‘speurneusje’ gespeeld moeten worden, en dat meer dan 150 jaar lang.

➡ Lees meer over Bodies

True Blood

True Blood speelt zich af in de nabije toekomst. Een Japans bedrijf erin is geslaagd om synthetisch bloed te maken, waardoor vampiers niet langer hoeven te jagen op mensen en  ze er nu mee kunnen samenleven. Maar of dat altijd een goed idee is? Hoofdrolspeler is Anna Paquin, die Sookie Stackhouse vertolkt. Een telepathische serveerster die een relatie krijgt met een vampier. Die is alleen al 173 jaar oud!

➡ Lees meer over True Blood

Fall of the House of Usher

The Fall of the House of Usher is de nieuwe show van Mike Flanagan, bekend van onder meer The Haunting of Hill House. De nieuwe serie is gebaseerd op een verhaal van Edgar Allen Poe en dus weet jij al: dat wordt griezelen! De meedogenloze Roderick Usher en zijn zus Madeline hebben het bedrijf Fortunato Pharmaceuticals uitgebouwd tot een imperium dat bulkt van de weelde, privileges en macht. Hun leven wordt echter helemaal overhoop gegooid wanneer er verschillende geheimen uit het verleden aan het licht komen. Tegelijkertijd beginnen erfgenamen van de Usher-dynastie één voor één het loodje te leggen door toedoen van een mysterieuze vrouw… uit het verleden.

➡ Lees meer over Fall of the House of Usher

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?