Laatste nieuws over Netflix OITNB-week

De Crazy People van Orange is the New Black

In de gevangenis van Litchfield stikt het van de vreemde mensen. Iedere gevangene in de hitserie Orange is the New Black heeft wel een paar gekke eigenschappen, maar wat ons betreft spannen drie personen de kroon. Zij hebben het daarom geschopt tot de Top 3-lijst van ‘Crazy People’ uit Orange is the New Black. Wie is wat jou betreft écht crazy?

 1. Crazy Eyes
 2. Crazy Eyes Orange Is the New BlackEr kan er maar één de winnaar zijn en dat is niemand minder dan Crazy Eyes. Zij is met afstand het meest abnormale personage van Orange is the New Black. De eingelijke naam van Crazy Eyes is Suzanne Warren, maar haar bijnaam is snel verklaard als je haar eerste scène in OITNB hebt gezien. Crazy Eyes wordt gespeeld door Uzo Aduba en het is knap hoe zij het personage van Crazy Eyes weet neer te zetten.

  Wat is er nou zo gek aan Crazy Eyes? Haar gezicht en dan met name haar ogen spreken natuurlijk boekdelen, maar er is meer wat Crazy Eyes geen doorsnee persoon maakt. In de gevangenis heeft ze geregeld op de psychische afdeling gezeten, maar is daar telkens ook weer vandaan gekomen. Vanaf het moment dat hoofdrolspeler Piper Chapman de gevangenis binnenstapt is Crazy Eyes door haar geobsedeerd. Piper krijgt van haar de bijnaam ‘dandelion’, ofwel paardenbloem.

  Warren is wel van de vrouwen, maar iemand zoals Piper heeft ze nog nooit gezien. Ze doet er alles aan om Piper voor zich te winnen, maar zij wil niet echt toehappen. Pas als ze Crazy Eyes kortaf afwijst is het duidelijk dat de ‘chocolate and vanilla swirl’ er niet in zit. Dat is het moment voor Crazy Eyes om door te draaien. Ze kan er geen begrip voor opbrengen dat Piper het niet in haar ziet zitten en plast voor het gezicht van Piper op de grond.

  Ook daarna zijn er nog genoeg merkwaardige momenten met Crazy Eyes en zeker in seizoen 2 blijkt hoe makkelijk ze te manipuleren is. Vee, één van de hoofdrolspelers in seizoen 2, heeft al snel door dat Crazy Eyes een makkelijke prooi is en neemt haar onder haar hoede om haar plannen uit te voeren. Dat is zo gelukt. Toch zullen veel kijkers gemerkt hebben dat ze een bepaalde sympathie voor Crazy Eyes ontwikkeld hebben. De kinderlijke en toch altijd positieve insteek van Warren heeft iets aandoenlijks.

   

  The Best of Crazy Eyes:

 3. Pennsatucky
 4. Pennsatucky OITNBJWaar de gekke Crazy Eyes haar aandoenlijke kant heeft zullen er maar weinig fans zijn voor Pennsatucky. Ze zegt het werk van de Heer te doen, omdat Hij via haar spreekt. Pennsatucky is als methverslaafde Litchfield binnen gekomen en dat ze een leven op straat achter zich heeft liggen is duidelijk aan haar rottende gebit te zien.

  Tiffany Doggett, zoals ze eigenlijk heet in de serie, is op zoek naar macht en probeert die te krijgen door een religieuze inslag. Weinig mensen in de gevangenis hebben daar echter een boodschap aan, maar ze heeft een paar trouwe volgelingen. De gelovige Doggett gaat ver in haar overtuigingen en ze heeft een felle afkeer tegen de (vele) lesbische vrouwen in de gevangenis. Dit ziet zij als het kwaad en probeert ze te bestrijden. Het is één van de redenen waarom Piper en Pennsatucky niet met elkaar door één deur kunnen.

  Het toppunt van de gestoorde overtuiging van Pennsatucky zien we in de aflevering Bora Bora Bora van seizoen 1. Als er een groep kinderen op bezoek is in de gevangenis van Litchfield moeten de gevangenen laten zien hoe erg het leven in de gevangenis is. Een meisje in een rolstoel kan het allemaal maar weinig schelen. Wanneer zij na een preek van Piper alleen achterblijft in de toiletten stuurt Piper Pennsatucky op het invalide meisje af. Doggett is er van overtuigd dat ze het meisje van haar problemen kan verhelpen, door namens de Heer te spreken. Het heeft uiteraard allemaal weinig zin…

  The Best of Pennsatucky:

 5. Lorna Morello

Lorna MorelloHet personage uit Orange the New Black met de meeste issues is waarschijnlijk Lorna Morello. Op het eerste gezicht lijkt Morello een lieve en betrouwbare vrouw. In Litchfield mag zij de auto besturen als er nieuwe gevangenen zijn of als er bijvoorbeeld een gevangene naar het ziekenhuis moet. Vanaf de eerste scène waarin Lorna te zien is in Orange is the New Black gaat het over haar bruiloft die ze aan het plannen is. Zodra ze uit de gevangenis komt gaat ze namelijk trouwen met Christopher.

Het feit dat ze gaat trouwen met Christopher doet Morello al snel besluiten om een punt te zetten achter haar seksuele relatie met Nicky in Litchfield. Naarmate de serie vordert wordt steeds duidelijker dat Christopher niet echt is, maar berust op een fantasie van Lorna. Iedereen in Litchfield is daar zeker van, maar durven het niet hardop uit te spreken tegen de kwetsbare Lorna. Het toppunt van het zelfbedrog van Lorna Morello wordt bereikt in het tweede seizoen. Als ze Miss Rosa naar het ziekenhuis moet brengen heeft ze drie uur de tijd om te wachten tot de bewaking met Miss Rosa terugkomt. Dan besluit ze iets te doen wat ze nog nooit eerder gedaan heeft. Ze zoekt het huis van Christopher op. Hij blijkt echt te bestaan, want ze hebben in het verleden één keer een kopje koffie met elkaar gedronken na een toevallige ontmoeting. Sindsdien is Morello compleet geobsedeerd door Christopher. Ze breekt in en neemt een bad in de trouwjurk van de daadwerkelijke verloofde van Christopher.

OITNB Week

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?

1 Reactie