Laatste nieuws over Netflix

De Fabeltjeskrant komt naar Netflix

De Fabeltjeskrant maakt een revival op Netflix. De legendarische Nederlandse kinderserie heeft nieuwe afleveringen gemaakt en vanaf 19 april zullen de verhalen van Meneer de Uil op Netflix te zien zijn.

Meneer de Uil

Netflix heeft het nieuws over De Fabeltjeskrant donderdagmiddag naar buiten gebracht. In het korte filmpje waarin te zien is dat Meneer de Uil de Fabeltjeskrant voorleest staat ‘De Fabeltjeskrant binnenkort op Netflix’. Dit blijkt te gaan om 19 april.

Beste kinderprogramma aller tijden

De Fabeltjeskrant heeft bijna een kwart eeuw gedraaid. Van 1969 tot en met 1992 was de serie dagelijks te zien. In 2005 werd het zelfs gekozen tot het beste kinderprogramma aller tijden. Twee jaar geleden werd bekend dat de makers bezig waren met nieuwe afleveringen, maar was nog niet bekend wie het zou gaan uitzenden. Het gaat dus om Netflix.

De Fabeltjeskrant op Netflix

Tv-producent Robin de Levita liet een jaar geleden weten aan De Telegraaf dat alle hoofdpersonages opnieuw zijn gemaakt. Dan gaat het dus om onder meer Meneer de Uil, Bor de Wolf, Juffrouw Ooievaar, de gebroeders Ed en Willem Bever en Lowieke de Vos. “Ze zijn, net als in de oorspronkelijke serie, van vilt. Dat was heel belangrijk voor mij. Dat geeft een zachte uitstraling, door vilt valt het licht op een mooie manier op hen. Ik zag ooit een digitale Mickey Mouse die erg ’plastic’ was geworden. Dat wilde ik onder geen beding.”

De aankondiging van De Fabeltjeskrant

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?