Laatste nieuws over Netflix

De Kerst Film Top 5 op Netflix

Arthur Christmas Netflix
Kerstmis staat voor de deur en niets is heerlijker om bij een knapperend haardvuurtje een kerstfilm op te zetten. Het was nog zomer toen de eerste kerstfilms op Netflix verschenen. Op dat moment keken we daar allemaal nog raar van op, maar nu zijn we blij dat ze er zijn. Netflix-Nederland spitte het aanbod kerstfilms op Netflix door en komt met de Kerst Film Top 5.

The Polar Express

The Polar Express is typisch zo’n film die het ultieme kerstgevoel oproept. Een jonge knaap trekt het bestaan van de Kerstman in twijfel, als hij op kerstavond vanuit zijn bed plotseling een trein hoort. Het is The Polar Express en een man met een forse snoor nodigt de jongen in om aan boord te komen. Tom Hanks is conducteur van de bijzondere trein en hij neemt het jochie mee op een reis vol avontuur naar de Noordpool. Na een bijzondere reis door het barre winterweer krijgt de jongen eindelijk de kans om de Kerstman te ontmoeten en zo te ontdekken of hij nou echt bestaat of niet. All aboard!

Arthur Christmas

Het is iedere kerst weer een vraag die veel kinderen bezig houdt. Hoe is het mogelijk dat een Kerstman in één nacht zo ontzettend veel cadeautjes kan bezorgen. In de feelgoodmovie Arthur Christmas krijgen de jongkies hier op een originele manier antwoord op. De Kerstman doet het namelijk niet alleen, zo blijkt. Hij krijgt hulp van de hele familie. Arthur is een belangrijke hulp voor de Kerstman. Als één meisje vergeten blijkt te zijn en het er naar uit ziet dat zij geen kerstcadeautje krijgt komt Arthur in actie. Het is voor hem onverkoopbaar dat op kerstochtend één meisje het gevoel heeft dat ze het niet waard is om een cadeautje te krijgen van de Kerstman.

The Family Man

Dat keuzes die je maakt verstrekkende gevolgen kunnen hebben blijkt in The Family Man. Jack (Nicolas Cage) heeft eigenlijk een perfect leven. Hij woont fraai, rijdt een fantastische auto en heeft een goede baan. Als het bijna kerst is wordt hij gebeld door Kate, zijn ex. Eigenlijk zou hij met haar trouwen, maar later besloot Jack anders. Als Jack na het telefoongesprek gaat slapen wordt hij de volgende ochtend naast Kate wakker. Jack weet niet wat hem overkomt. Plotseling heeft hij kinderen, een andere baan en is hij dus getrouwd! Wat is er gebeurd met Jack en waar is zijn Ferrari? Hij wil zo snel mogelijk zijn oude leven terug. The Family Man zou geen romantische komedie zijn als Jack zijn nieuwe leven gaandeweg toch leert te waarderen en er mooie dingen ontstaan.

Elf

In Elf is het niet zo dat de Kerstman alleen maar cadeautjes uitdeelt. Hij krijgt zelf ook een presentje en wel een heel bijzondere: er gaat (per ongeluk) een baby met de Kerstman mee naar de Noordpool. Het jongetje is dertig jaar later een volwassen vent geworden en is opgeleid tot een elf, net als de andere bewoners op de Noordpool. Er klopt alleen iets niet… Buddy is veel groter dan de andere elfjes en uiteindelijk is de pijnlijke boodschap voor hem: jij bent geen elf. Het verdriet is groot bij Buddy, maar al snel besluit hij dat hij wil weten wie hij dan wel is en waar hij vandaan komt. Buddy gaat op een boeiende en vooral komische ontdekkingsreis.

The Best Man Holiday

Met The Best Man Holiday weet je zeker dat je met een goed humeur de kerst in gaat. De komedie uit 2013 is een vervolg op The Best Man uit 1999. Het wordt een reünie van de vrienden en al snel blijkt dat alles nog precies zo is als vroeger. Nouja, precies… er dreigen nogal wat geheimen boven tafel te komen. In The Best Man Holiday is de complete cast van The Best Man weer samengekomen en juist dat zorgt ervoor dat het zo’n succesvol vervolg is geworden.

Er staan veel meer kerstfilms op Netflix. Klik HIER om zelf een kerstgerelateerde film uit te kiezen

 

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?