Laatste nieuws over Netflix

De Twaalf seizoen 2: Eerste beelden onthuld

De Twaalf keert terug voor een tweede seizoen. De juridische thriller was een groot succes, waarin twaalf juryleden moesten bepalen of iemand wel of niet schuldig was. Na vier jaar is het eindelijk tijd voor een tweede seizoen van de Vlaamse reeks.

Twaalf juryleden moeten beslissen over Frie Palmers

Het eerste seizoen van de thriller De Twaalf gaat om twaalf personen die een volksjury moeten vormen bij een gruwelijke zaak. Er zijn twee moorden gepleegd en schooldirectrice Frie Palmers staat terecht. Ze wordt ervan verdacht zowel haar beste vriendin Brechtje als haar dochter Roos om te hebben gelegd. In België is het zo dat een volksjury bestaand uit twaalf personen over de vonnissen van misdadigers gaat. De zaak van Frie Palmers trekt zoveel media-aandacht dat het proces niet alleen grote gevolgen heeft voor het verdere leven van Palmers, maar ook van de twaalf juryleden.

De Assepoestermoord

In het tweede seizoen draait het om de Assepoestermoord. Anton en zijn dochter Julie worden aangeklaagd voor de moord op Marianne. Dit is de vrouw van Anton en stiefmoeder van Julie. De dochter zegt alleen te hebben gehandeld, maar het parket denkt dat ze haar vader beschermd. Welke rol er voor Frie Palmers is weggelegd, is nog de vraag. Behalve dat ze opnieuw een rol zal vertolken. Een releasedatum is nog niet bekendgemaakt voor het tweede seizoen van De Twaalf. Wel zijn er de eerste beelden vrijgegeven door de VRT. In Vlaanderen zal de serie op de zender te zien zijn, in Nederland op Netflix.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door VRT 1 (@vrt1be)

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?