Laatste nieuws over Netflix

De Volta Aos (Back to 15) krijgt derde seizoen op Netflix!

De Volta Aos (Back to 15) krijgt ook een derde seizoen op Netflix. Slechts twee weekjes geleden ging seizoen 2 van de ’tienerserie’ pas in première bij de streamingdienst, maar de show is dus nu al verlengd.

De Volta Aos

Het eerste seizoen van De Volta Aos zag het levenslicht in februari 2022 en liet ons kennismaken met het hoofdpersonage Anita (gespeeld door Camila Queiroz), die het leven eventjes helemaal niet meer zag zitten. Ze vond echter dé oplossing: ze transporteerde zichzelf terug in de tijd, naar haar periode als 15-jarige (gespeeld door Maisa Silva). Opeens kon ze haar middelbareschooljaren herbeleven. En wie wil dat nou niet?

Vrij snel werd de serie een hit en tijdens het afgelopen Tudum-evenement (dé digitale conferentie van Netflix) kreeg De Volta Aos dan ook een plekje in de (wereldwijde) spotlights: er werd een teaser onthuld voor seizoen 2. En daarmee liet de Braziliaanse serie heel wat ‘concurrenten’ achter zich, want bijzonder veel van wat de streamingdienst liet zien was ‘gewoon’ Engelstalig en niet ‘anderstalig’.

Twitter-activiteit

Hoe dan ook: nu weten we dus dat er ook een derde seizoen komt van Back to 15. Althans, daar mogen we van uitgaan, want de Braziliaanse versie van Netflix heeft het bekendgemaakt op Twitter. En omdat Maisa Silva én Camila Queiroz worden getagd in de desbetreffende tweet, is het ook vrijwel zeker dat beide hoofdrolspelers terugkeren. O, en Bruna Vieira, de schrijver van de boeken waarop De Volta Aos gebaseerd is heeft inmiddels ook van zich laten horen. Hij schrijft: “TODAY I WOKE UP FEELING RENEWED WHAT ABOUT YOU?” ‘Renewed‘, verlengd dus, je snapt het.

Kijkcijfers

Overigens lijkt het erop dat Netflix op het gebied van De Volta Aos een beetje ‘breekt’ met zijn imago. Wereldwijd gezien is seizoen 2 van de serie namelijk helemaal niet zo populair, en in het verleden leidde zoiets er meestal toe dat een show rucksichtslos gecanceld werd. In de eerste week na de release besteedden Netflix-abonnees 7,9 miljoen uur aan het bekijken van de nieuwe De Volta Aos-afleveringen en dat is een daling van maar liefst 50 procent ten opzichte van seizoen 1. Desondanks is de show blijkbaar tóch levensvatbaar.

De Volta Aos seizoen 3 op Netflix

Dit is natuurlijk allemaal leuk en aardig, maar nu denk jij: wanneer komt het derde seizoen van De Volta Aos dan op Netflix te staan? Het antwoord: hoogstwaarschijnlijk over ongeveer een jaartje. Omdat Back to 15 een Braziliaanse serie is wordt men in ieder geval niet geraakt door de Hollywood-stakingen. En dus zou het zo kunnen zijn dat er extra gas wordt gegeven. Maar de voorzomer van 2024 lijkt waarschijnlijk.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?