Laatste nieuws over Netflix

Dé Will Byers fantheorie uit Stranger Things 4 is nu bevestigd!

In het uitgebreide vierde seizoen van Stranger Things is ook een grote verhaallijn voor Will Byers uitgestippeld. Veel kijkers bleven echter met de vragen achter. Er worden heel veel hints gegeven door de loop van het seizoen, maar een echt duidelijk antwoord blijft uit. Die is nu wel gegeven door acteur Noah Schnapp.

Will kan Vecna voelen

De vertolker van Will Byers sprak uitgebreid met Variety over het vierde seizoen. Waar Will in het eerste seizoen verdween en in The Upside Down terecht kwam, was hij in het tweede seizoen ook bijna het haasje. In zowel het derde als vierde seizoen had hij een minder nadrukkelijke rol, tot de ultieme finale. Nu hij terug in Hawkins is kon hij Vecna voelen, dat belooft voor hem niet veel goeds voor het vijfde seizoen van Stranger Things.

De seksualiteit van Will

In de loop van de seizoenen zijn er veel verwijzingen geweest over de geaardheid van Will in Stranger Things. Was er in het derde seizoen een opmerking van Mike die bij Will verkeerd viel, in het vierde seizoen is duidelijk dat Will moeite heeft met de relatie van Eleven en Mike. Het resulteert uiteindelijk een zeer emotioneel gesprek achterin de bus, waar Will in tranen uitbarst.

Will heeft gevoelens voor Mike

Nu heeft acteur Schnapp duidelijkheid verschaft. “Het is in seizoen 4 van Stranger Things nogal duidelijk dat Will gevoelens heeft voor Mike. Zelfs in het eerste seizoen is hier al op gehint en langzaam groeide dat in de verhaallijn. Vooral in seizoen 4 speel ik iemand die van zijn best vriend houdt, maar worstelt met eventuele acceptatie, en zich een vergissing voelt. Alsof hij er niet bij hoort. Zo heeft Will zich altijd gevoeld. Al zijn vrienden hebben vriendinnen en passen allemaal in hun verschillende clubs. Will heeft nooit echt een plek gevonden om in te passen.”

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?