Laatste nieuws over Netflix

De zaak-Jerry Harris uit Netflix-serie Cheer

Jerry Harris was in Cheer één van de gezichtsbepalers. Maar hij viel daarna van zijn voetstuk. Op 12 januari komt het tweede seizoen van de Netflix-docuserie Cheer uit, een docuserie over het cheerleadingteam van Navarro College uit Corsicana in de Verenigde Staten. Jerry Harris zal ook daarin nadrukkelijk worden belicht.

Zedendelicten

Eind 2020 werd namelijk bekend dat cheerleader Harris verdacht werd van zedendelicten met minderjarige jongens, dat wil zeggen: zeven gevallen van seksueel wangedrag waarbij minderjarigen betrokken waren. De Amerikaan claimde onschuldig te zijn, maar daar wilden de Openbaar Aanklagers niets van weten. Zij stelden dat Harris jonge jongens online benaderde en probeerde over te halen tot seksueel gedrag.

Dat deed de cheerleader naar verluidt door in te spelen op hun schuldgevoel, ze te bedreigen of geld te bieden. Harris vergaarde een hoop beroemdheid door Cheer, dat een onverwacht megasucces werd op Netflix (vooral door de lockdown). Hij mocht onder meer voor de show van Ellen DeGeneres de rode loper van de Oscars verslaan, maar zette zijn faam ook in voor andere doeleinden… Harris zou zijn slachtoffers tot wel 1000 dollar hebben betaald voor seksueel expliciete filmpjes op onder meer FaceTime en Snapchat, waarna hij ook nog eens probeerde persoonlijk met hen af te spreken.

Bekentenis… of toch niet?

In oktober 2020 dienden de aanklagers rechtbankpapieren in, waarin zij stelden dat de cheerleader na zijn arrestatie bekend had dat hij seks had gehad met een 15-jarige jongens. Daarnaast was te lezen dat hij toegegeven had dat hij meerdere minderjarigen om naaktfoto’s had gevraagd. Dat stond echter haaks op een verklaring die Harris afgaf, waarin hij onschuldig claimde te zijn aan alle delicten waarvan hij werd verdacht.

Harris was dé publiekslieveling uit Cheer, een docuserie over een fanatieke groep cheerleaders in aanloop naar een belangrijke wedstrijd. In september 2020 werd bekend dat de FBI een onderzoek naar hem was gestart. De zaak ging rollen nadat twee broers aan de bel trokken. Zij lieten weten dat de cheerleader hen expliciete berichten had gestuurd en meermaals om naaktfoto’s had gevraagd. Dat zou zijn begonnen toen de beide jongens, overigens een tweeling, dertien jaar oud waren.

Jerry Harris in Cheer

Jerry Harris zit momenteel in de gevangenis in afwachting van een rechtszaak. Wordt hij veroordeeld, dan kan hij tot wel dertig jaar celstraf krijgen. Zelf is hij daar overigens niet zo mee bezig. Althans, in seizoen 2 van Cheer vertelt cheerleadercoach Monica Aldama: “Hij heeft me een brief geschreven en die was moeilijk om te lezen. De brief was zó optimistisch. Er stond gewoon helemaal niets negatiefs in, hij wil bijvoorbeeld een motivational speaker worden… Aan de ene kant wil ik hem best steunen, maar aan de andere kant ben ik gewoon heel teleurgesteld in hem.”

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?