Laatste nieuws over Netflix

Deal The CW en Netflix niet verlengd: Dit zijn de gevolgen

De deal tussen The CW en Netflix zal niet worden verlengd. Sinds 2011 werken de twee partijen samen, maar na de zomer zal het huidige contract aflopen. Deadline heeft als eerste naar buiten gebracht dat er geen nieuwe deal zal komen. Maar wat zijn hiervan de gevolgen?

Razendsnel afleveringen op Netflix

The CW is het huis van Arrowverse en daarnaast steeds meer series zoals Riverdale, Dynasty en The 100. Ook Jane the Virgin en Crazy Ex-Girlfriend zijn titels die van The CW zijn. Sinds 2011 heeft Netflix een deal met de Amerikaanse zender, waardoor afleveringen van de series razendsnel op de streamingdienst verschijnen. In de Verenigde Staten komt een seizoen van een serie een week na de laatste aflevering in het aanbod van Netflix. In andere landen zoals Nederland komen de afleveringen vaak al een paar dagen na de uitzending in Amerika in het aanbod.

De deal was voor beide partijen gunstig. Netflix zal veel series die populair waren snel in de bibliotheek verschijnen. Daarnaast had The CW meer budget om de series te maken en de wereldwijde verspreiding van bijvoorbeeld Riverdale zorgde voor een flinke boost van hun eigen diensten.

Bestaande series: geen wijzigingen

De deal tussen The CW en Netflix loopt dan wel af, dat wil niet zeggen dat bestaande afspraken worden stopgezet. Series die al bezig zijn zullen op Netflix blijven verschijnen zolang de serie loopt. Dit geldt dus voor onder meer Riverdale, Dynasty, The 100, The Flash, Arrow, Jane the Virgin, Supergirl, DC Legends of Tomorrow, Black Lightning. We hoeven dus niet te vrezen dat we deze geliefde series kwijt gaan raken.

Nieuwe series: bieden per titel

Voor nieuwe series is het wel een ander verhaal. Zo is The CW bezig met een nieuwe serie in het Arrowverse: Batwoman. Ook komt er een nieuwe Riverdale spin-off Katy Keene en werkt de zender aan meer titels. Netflix kan per serie afwegen of ze het de moeite waard vinden. Zo ja, dan heeft de streamingdienst de mogelijkheid om te bieden op de titel. Andere partijen, zoals Amazon en Disney, hebben echter ook de mogelijkheid om mee te strijden om deze nieuwe series.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?