Trailers

Deense crimeserie Kastanjemanden deze maand al op Netflix

Met Kastanjemanden kunnen liefhebbers van Scandinavische crimeseries hun hart weer helemaal gaan ophalen. Deze ultieme Scandi is gebaseerd op het boek The Chestnut Man, van Søren Sveistrup. Deze is in Nederland uitgegeven onder de titel Oktober.

Zesdelige serie

Op Netflix verschijnt vanaf 29 september de zesdelige serie Kastanjemanden. Het verhaal is dus geschreven door Sveistrup, die eerder ook het script schreef van the Killing. Kastanjemanden was zijn eerste boek en het duurde dus niet lang voor deze ook verfilmd werd.

Kastanjemannetjes

In Kastanjemanden draait het om een reeks moorden waarbij op het plaats delict steeds een kastanjeman wordt aangetroffen. Aan de zaak werkt een bijzonder koppel. Rechteurcheur Thulin wil zo snel mogelijk naar een nieuwe digitale afdeling, terwijl Hess door Europol terug naar Denemarken is gestuurd. Hij wil dan ook zo snel mogelijk weg, maar kan de zaak rondom de kastanjemannetjes maar niet loslaten.

Minister Rosa Hartung

Daar komt nog eens bij dat een minister een rol speelt in het verhaal. Rosa Hartung is een jaar uit de roulatie geweest nadat haar twaalfjarige dochter is verdwenen. Een man heeft de moord bekend, maar het lichaam is nooit gevonden. Precies op de dag dat de minister van Sociale Zaken terugkeert in het parlement wordt een vrouw op brute wijze vermoord. Op 29 september is het volledige seizoen te zien op Netflix.

Bekijk de trailer van Kastanjemanden

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?