Laatste nieuws over Netflix

Definitieve streep door Mindhunter: “Netflix heeft een risico genomen”

Lang is er de hoop geweest dat David Fincher alsnog een vervolg zou gaan maken op Mindhunter. Nu is er echter definitief een streep gezet door een zeer geliefde serie. De maker laat namelijk weten dat er geen derde seizoen meer zal komen, waar hij eerder nog sprak over een mogelijk nieuwe campagne in 2023.

Netflix heeft risico genomen

Fincher sprak met de Franse krant Le Journal du Dimanche en daarin ging het onder meer over Mindhunter. “Ik ben erg trots op de twee seizoenen die we hebben gemaakt. Het is alleen een ontzettend dure show en om dit te verantwoorden hebben we volgens Netflix niet genoeg publiek bereikt. Daarmee kunnen ze geen nieuwe investering verantwoorden. Ik neem ze dat totaal niet kwalijk, want Netflix heeft juist een risico genomen door deze serie te laten maken.”

Volle agenda David Fincher

Het tweede seizoen van Mindhunter verscheen in augustus 2019. Toen werd al direct duidelijk dat er veel tijd overheen zou gaan voor er een mogelijk derde seizoen zou verschijnen. Fincher was namelijk eerst druk met Mank, de film die zijn vader ooit was gestart en hij af zou maken. Daarnaast werd gewerkt aan Love, Death & Robots en de film The Killer die dit jaar wordt verwacht op Netflix.

Met seriemoordenaars in gesprek

In Mindhunter draaide het om twee FBI agenten die aan de basis staan van een grote ontwikkeling binnen het opsporen van met name seriemoordenaars. Want ze gaan namelijk in gesprek met seriemoordenaars, en bestuderen hun beweegredenen. Het levert veel weerstand op bij de rest van het FBI korps, zeker wanneer er niet snel resultaat wordt geboekt. De twee seizoenen leveren een afgerond verhaal af, aangezien er twee zaken worden behandeld. En kunnen dus nog altijd worden bekeken zonder met open einden opgescheept te worden.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?