Laatste nieuws over Netflix

Delen Netflix-wachtwoord en -account gaat vanaf 2023 extra geld kosten

Het delen van wachtwoorden gaat zoals eerder aangekondigd door Netflix aangepakt worden. Momenteel wordt dit al in diverse landen getest en vanaf komend kalenderjaar zal dit wereldwijd worden doorgevoerd. Deel jij je wachtwoord en dus je Netflix-account met diverse vrienden? Dan zul je vanaf 2023 meer gaan betalen voor de streamingdienst.

Add a home-functie

Sinds de zomer is de nieuwe functie getest in diverse landen, waaronder Argentinië. Het gaat om een zogenaamde ‘add a home-functie’. Tegen een extra maandelijks bedrag kan op deze manier op legale wijze toegang worden verleend aan een extra huis. Zo is het mogelijk om goedkoper dan tegen een volledig zelfstandig lidmaatschap aan te sluiten bij je vrienden of buren. Het zou gaan om een bedrag tussen de twee à drie euro per maand.

Eén thuisadres en streamend reizen blijft mogelijk

Deze week werden de kwartaalcijfers bekendgemaakt en tijdens deze gelegenheid maakte Netflix ook direct bekend dat per 2023 het delen van wachtwoorden en dus het delen van Netflix-accounts aangepakt zal worden. Als gebruiker voer je één thuisadres in en tijdens korte reizen is het onbeperkt mogelijk om te blijven streamen. Ben je langer dan twee weken weg van je thuisadres, dan zal er gekeken worden naar je ip-adressen, apparaten en devices die gebruikt worden. Uit onderzoek bleek dat in Nederland liefst 34 procent (!!) van alle abonnees hun account te delen met anderen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?