Laatste nieuws over Netflix

Derde Narcos-reeks aangekondigd over Griselda Blanco

De reis van Narcos is nog niet voorbij. Na de originele serie en Narcos Mexico, waar vrijdag het derde en laatste seizoen van verschijnt, is er nu een nieuwe reeks aangekondigd. Het zal gaan om een Limited Serie over Griselda Blanco. Sofia Vergara speelt de hoofdrol.

Reis van witte poeder

Narcos begon in Colombia rondom Pablo Escobar. De vertelling over de opkomst van drugs in het Zuid-Amerikaanse land duurde drie seizoenen, waarna de tijd werd teruggedraaid. Een tweede serie begon namelijk Narcos: Mexico. Ook hier werd de reis van het witte poeder gevolgd, met voornamelijk veel transport richting de Verenigde Staten. De makers kondigden al aan dat Narcos oneindig door kon gaan zolang er wit poeder zou bestaan. Zo komt er nu dus ook een derde serie.

Griselda Blanco in Narcos

Het nieuwe verhaal zal gaan over Griselda Blanco, over wie al eens een film is gemaakt in 2018 onder de titel Cocaine Godmother. Catherine Zeta-Jones vertolkte haar toen. Nu is deze rol weggelegd voor Sofia Vergara, vooral bekend als GloriaDelgado-Pritchett in Modern Family. Na een zware jeugd werd ze onderdeel van het Carel de Medellin. Daar maakte ze naam, mede doordat ze haar tweede echtgenoot vermoordde. Zo kreeg Griselda de bijnaam The Black Widow en werd half jaren’70 één van de grootste drugshandelaren van de wereld. Ze reisde heen en weer tussen Colombia en de Verenigde Staten. Uiteindelijk vestigde ze zich in Miami en zou zelfs de opkomende Pablo Escobar helpen.

Verhaal van één seizoen

Waar Narcos en Narcos: Mexico allebei uit drie seizoenen bestonden, zal het nieuwe verhaal over Griselda Blanco uit één seizoen bestaan van zes afleveringen. Eric Newman zal opnieuw de showrunner zijn en de productie zal richting de zomer van 2022 starten. Verwacht wordt dan ook dat de serie in 2023 te zien zal zijn op Netflix.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?