Laatste nieuws over Netflix

Derde seizoen American Crime Story draait om Lewinsky en Clinton

OJ Simpson Netflix

Het derde seizoen van American Crime Story is eindelijk officieel in productie. Na het waanzinnige debuut met O.J. Simpson vs the People kwam de serie vervolgens in de problemen. Nu is er een duidelijk plan opgesteld en wordt er gewerkt aan het derde seizoen met daarin de zaak Bill Clinton en Monica Lewinski.

Katrina gooide alles over boord

In American Crime Story wordt ieder seizoen een losse zaak uit de Amerikaanse recente geschiedenis behandeld. De geruchtmakende rechtszaak rondom O.J. Simpson was het startpunt. Als tweede seizoen hadden de makers een verhaal klaar liggen rondom de orkaan Katrina. De productie leverde alleen ontzettend veel problemen op, waardoor het oorspronkelijk derde seizoen (The Assassination of Gianni Versace) vooruit werd geschoven als tweede seizoen.

Monica Lewinsky vs Bill Clinton

Inmiddels is besloten om helemaal af te zien van het verhaal rondom Katrina en is de productie gestart voor het derde seizoen over de impeachment van President Bill Clinton. Hij kwam in de knoei nadat hij een affaire kreeg met Monica Lewinsky, een medewerkster in het Witte Huis. Met name zijn gelieg en gedraai zorgde ervoor dat hij bijna uit zijn functie werd gezet. Het leverde daarnaast een aantal legendarische uitspraken op waar hij de rest van zijn leven mee wordt achtervolgd.

Opnames starten in februari

FX, de uitzendgemachtigde in de Verenigde Staten, heeft bekendgemaakt dat in februari de opnames beginnen en op 27 september 2020 de eerste aflevering te zien zal zijn. Beanie Feldstein is aangetrokken om de rol van Lewinsky op zich te nemen. Wie Clinton zal vertolken is nog niet bekend. Netflix heeft de internationale streamingrechten van de serie, waardoor de eerste twee seizoenen ook snel na de uitzendingen in de Verenigde Staten werden toegevoegd. De inschatten hiervoor is nu dus eind 2020 of begin 2021.

Wil je direct op de hoogte gebracht worden als het bekend is wanneer American Crime Story seizoen 3 op Netflix verschijnt? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?