Laatste nieuws over Netflix

Designated Survivor na twee seizoenen gecanceld

Designated Survivor zal niet meer terugkeren voor een derde seizoen. In Nederland is de serie te volgen op Netflix, in de Verenigde Staten op ABC. Deze zender heeft ook de productie in handen en nu dus besloten om er een punt achter te zetten. Daarmee is het verhaal van Tom Kirkman over.

Opeens president van Verenigde Staten

Het begin van Designated Survivor was briljant bedacht. Eén politicus werd aangewezen om als enige niet bij de State of the Union aanwezig te zijn. Mocht er iets gebeuren, dan is hij de aangewezen persoon om als nieuwe president de scepter te gaan zwaaien.

Er vindt een grote terreuraanval plaats tijdens de State of the Union en zo is Tom Kirkman van de één op de andere dag van nietszeggende policitus de belangrijkste man van het land.

Sublieme start Designated Survivor

De start van Designated Survivor met Kiefer Sutherland was indrukwekkend en het eerste seizoen werd bejubeld. Hoe anders was dat bij het tweede seizoen. De kritieken werden slechter, net zoals de kijkcijfers. Toch werd een derde seizoen verwacht, maar besloot ABC nu anders. In de Amerikaanse media komt dit vooral als een verrassing door de de deal met Netflix, waardoor Designated Survivor een winstgevende show was.

Logistieke nachtmerrie

Pijnpunten waren er naast de kijkcijfers in Amerika wel. Zo was het een behoorlijke logistieke nachtmerrie. De serie werd opgenomen in Toronto, terwijl de schrijvers in Los Angeles zaten en de bedenker David Guggenheim werkte vanuit New York. Sutherland liet zelf onlangs weten te hopen op een derde seizoen, maar daar wel gelijk bij aan te tekenen dat hij vond dat de seizoenen erg lang waren. Dit maakte de verhaallijnen en het schrijven lastig. Uiteindelijk bleken er toch te veel minpunten te zijn voor ABC, waardoor de show nu zal worden afgerond.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?