Laatste nieuws over Netflix

Designated Survivor voor tweede keer gecanceld, geen seizoen 4

Het doek is nu echt gevallen voor Designated Survivor. Kiefer Sutherland zag de serie ruim een jaar geleden worden gecanceld door ABC, waarna Netflix de serie toch oppakte voor een derde seizoen. Nu stopt de politieke thriller alsnog, zo heeft Netflix bevestigd. Sutherland liet eerder al optekenen dat het een moeilijk verhaal werd en tijd was om verder te kijken.

Moeilijk proces voor een vervolg

ABC introduceerde Designated Survivor met net zoveel bombarie als de serie zelf begon. Tom Kirkman werd vanuit het niets de President van de Verenigde Staten, nadat er een grote aanslag was gepleegd. De serie draaide twee seizoenen, al was dat wel met behoorlijk hobbels. Zo waren er diverse showrunners. ABC stopte de serie na de twee campagnes, één van de redenen zou zijn geweest dat Sutherland de productie wilde verplaatsen van Toronto naar Los Angeles. Dit was kostentechnisch niet mogelijk.

Designated Survivor seizoen 4?

Netflix besloot uiteindelijk om de serie op te pakken en een derde seizoen te laten maken. Deze verscheen anderhalve maand geleden. Nu heeft Sutherland zich op Scala Radio geuit en daarin was hij vrij duidelijk. “Ik denk niet dat er een vierde seizoen van Designated Survivor gaat komen. We hebben een fantastische ervaring gehad met Netflix, de vrijheid was prachtig. De realiteit is dat door de verhuizing naar Netflix, veel acteurs niet voor vast zijn gecontracteerd en op zoek zijn gegaan naar andere banen. Dat kan ik overigens niemand kwalijk nemen.”

Tijd om iets nieuws te gaan doen na Designated Survivor

“Een vierde seizoen van Designated Survivor te maken wordt dus een zeer gecompliceerd en moeilijk verhaal. Mooier kan ik het niet maken. Ik vond het fantastisch om de serie te maken. Tegelijkertijd miste ik wel aspecten waarom ik zo genoten heb van het maken van 24. Daarom denk ik dat het tijd is voor iedereen om iets nieuws te gaan doen.”

Designated Survivor gecanceld

Luttele uren na het interview van Sutherland kwam Netflix met een officiële verklaring. Designated Survivor is gecanceld en zal niet terugkeren voor een vierde seizoen. “We zijn trots dat we de fans van de serie een derde seizoen hebben kunnen geven. We zijn vooral hoofdrolspeler en producer Kiefer Sutherland dankbaar. Hij bracht de passie en toewijding in de serie, net zoals hij dat deed met zijn vertolking van Tom Kirkman. Het is hierdoor een onvergetelijk slotseizoen geworden.”

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?