Laatste nieuws over Netflix

Deze 11 series komen dit najaar nog op Netflix

Netflix komt dit najaar nog met een heel elftal aan nieuwe series, hetzij hele nieuwe producties, hetzij nieuwe seizoenen van populaire shows. In dit artikel kun je zien waar jij in de herfst en de winter van 2022 naar uit kunt kijken!

The Midnight Club – 7 oktober

The Midnight Club is de nieuwste serie van Mike Flanagan (The Haunting of Hill House, The Haunting of Bly Manor, Midnight Mass) en vertelt het verhaal van zeven terminale tieners die wonen in Rotterdam House (dat niets te maken heeft met de havenstad van Nederland), een hospitium voor jongeren. Om toch nog een beetje lol te beleven in de laatste dagen van hun leven, vormen ze een clubje genaamd The Midnight Club. Hun favoriete bezigheid is elkaar iedere avond voor het slapen gaan griezelverhalen vertellen.

The Playlist – 13 oktober

Vroeger, in de donkere dagen van het internet, moest je het als je muziek wilde downloaden doen met websites als Limewire en The Pirate Bay. De jonge Zweedse tech-ondernemer Daniel Ek dacht: dat moet toch ook anders kunnen? Hij voegde daad bij woord en richtte het bedrijf Spotify op, dat heden ten dage natuurlijk niet meer weg te denken is uit ons leven. En bovendien is het ‘muziekstreamingconcern’ liefst 17,8 miljard dollar waard in 2022! The Playlist volgt Daniel Ek (gespeeld door acteur Edvin Endre uit Vikings) in zijn missie om de muziekindustrie nieuw leven in te blazen.

Barbaren (seizoen 2) – 21 oktober

De serie Barbaren neemt je mee naar de begin van de jaartelling! We zien dat de Germaanse stammen op dat moment flink gebukt gaan onder de tirannie van het machtige Romeinse keizerrijk. En het lukt de Germanen, de barbaren, maar niet om een vuist te maken tegen de pretorianen… Dat komt vooral door onderlinge vetes, maar er komt verandering in als Arminius het nieuwe stamhoofd wordt van de Cherusci. Hij is opgegroeid bij de Romeinen, maar heeft Barbaars bloed. Zijn jeugdvrienden Thusnelda en Folkwin Wolfspeer willen eerst niets van hem weten, maar langzaam gaat het knagen bij Arminius.

Manifest (seizoen 4 – deel 1) – 4 november

De synopsis die Netflix geeft voor Manifest seizoen 4 luidt als volgt: “Toen Montego Air Flight 828 veilig landde na een turbulente maar routinevlucht, waren de bemanning en passagiers opgelucht. Maar in die paar uur was de wereld vijf jaar ouder geworden – en hun vrienden, families en collega’s, hebben na rouw om hun verlies de hoop opgegeven en gingen verder.” Manifest seizoen 4 wordt in twee delen gereleaset: de eerste batch afleveringen komt op 4 november aanstaande online!

The Crown (seizoen 5) – 9 november

In het vijfde seizoen van de Netflix-hitserie The Crown zijn we in de jaren 90 aanbeland. Wat een sprookjeshuwelijk léék tussen toenmalige kroonprins (en inmiddels koning) Charles en prinses Diana, loopt nu faliekant mis. In de eerste beelden is te zien dat de scheiding wordt aangekondigd tussen de prins en prinses van Wales. Daarmee begint de status van het koningshuis van het Verenigd Koninkrijk langzaam maar zeker af te brokkelen. Eigenlijk was het de bedoeling dat seizoen 5 van The Crown het laatste zou zijn, maar er wordt nog een zesde seizoen aan vastgeplakt.

Dead to Me (seizoen 3) – 17 november

Het tweede seizoen van Dead to Me eindigde met een bloedstollend spannende cliffhanger. Jen en Judy raakten betrokken bij een auto-ongeluk, waarbij Ben Wood beschonken en in volle vaart tegen de auto van Jen en Judy knalde. Gelukkig overleefden de dames het ongeluk wel, maar hoe gaat dit verhaal verder? Dat kun je zien als het derde seizoen in première gaat op Netflix, op 17 november.

1899 – 17 november

1899  gaat over de mysterieuze gebeurtenissen tijdens de reis van een migrantenschip van Europa naar New York. De passagiers hebben verschillende achtergronden en nationaliteiten, maar delen dezelfde dromen én de hoop op een betere toekomst in het buitenland. Als ze een ander migrantenschip ontdekken dat op de oceaan ronddrijft en al maanden wordt vermist, neemt hun reis echter een geheel onverwachte wending. Datgene wat ze aan boord vinden, verandert hun overtocht naar een nieuw leven en het beloofde land in een raadselachtige nachtmerrie… Daarin worden de passagiers en hun verleden met elkaar verbonden via een web van geheimen.

Wednesday – 23 november

In Wednesday volgen we de schooljaren van de 16-jarige Wednesday Addams (van The Addams Family) aan de Nevermore Academy terwijl ze haar paranormale gaven onder de knie probeert te krijgen. Daarnaast probeert ze een gruwelijke seriemoordenaar tegen te houden die haar stad terroriseert en is ze bezig met het oplossen van een moordmysterie waarbij haar ouders 25 jaar geleden betrokken waren. En dat alles terwijl ze ook nog haar nieuwe en ingewikkelde relaties op Nevermore moet onderhouden.

Emily in Paris (seizoen 3) – 21 december

Na het tweede seizoen van de Netflix-serie Emily in Paris bleven we achter met een grote cliffhanger. Emily kwam namelijk voor een schier onmogelijke keuze te staan. Kiest ze ervoor om in Parijs te blijven of gaat ze terug naar Amerika? Dat zien we in het derde seizoen van de serie, dat een vervroegd kerstcadeautje is van de streamingdienst. De spiksplinternieuwe afleveringen komen namelijk op 21 december uit!

The Witcher: Blood Origin – 25 december

The Witcher: Blood Origin vertelt het ‘origin-verhaal’ van The Witcher, het verhaal van de herkomst van Witchers dus, de schepping van de eerste ‘prototype-Witcher). Dat leidde weer tot de zogenaamde ‘Conjunction of the Spheres’, een belangrijke gebeurtenis in het universum van The Witcher: de werelden van de mensen, elfen en monsters werden voor het eerst één.

Alice in Borderland (seizoen 2) – december

Alice in Borderland is gebaseerd op de Japanse manga die dezelfde naam draagt en volgt Ryohei Arisu. Hij is een man die geobsedeerd is door games en gevangen raakt in een compleet verlaten Tokio. Daar moet hij samen met een hele hoop andere spelers deelnemen aan een reeks dodelijke spellen, waarbij overwinnen ervoor zorgt dat ze langer kunnen overleven.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?