Laatste nieuws over Netflix

Deze 6 series moet je dit voorjaar zien op Netflix

Dat Netflix ook in 2017 met een recordaantal uur aan originele content komt is inmiddels bekend. Wat dat qua titels concreet precies betekent is nog niet helemaal duidelijk. In dit artikel blikken we alvast vooruit op zes Netflix Original Series die dit voorjaar nog te zien zullen zijn bij de streamingdienst.

Riverdale seizoen 1 – vanaf 27 januari 2017 op Netflix

Riverdale is een serie van Netflix die vanaf 27 januari wekelijks van een nieuwe aflevering voorzien zal worden. Vanaf dat moment kunnen we er een flinke tijd mee vooruit, want er komen volgens IMDb liefst 17 afleveringen in seizoen 1. Riverdale is een serie van de The CW, maar vanwege de deal tussen de Amerikaanse televisiezender en Netflix mag de streamingdienst de reeks wereldwijd aanbieden, één dag na de uitzending in de Verenigde Staten. In de teaser worden nadrukkelijk de series The Vampire Diaries en Gossip Girl genoemd. Riverdale wordt dus een tiener dramaserie. Riverdale draait om Archie en zijn vrienden. Onderwerpen als school, familie, romantiek en seks staan centraal in het verhaal, terwijl de vriendengroep in een duister mysterie in Riverdale terecht komt.

https://youtu.be/3GGEugC3Z8Q

Santa Clarita Diet seizoen 1 – vanaf 3 februari 2017 op Netflix

Santa Clarita Diet wordt een bijzondere nieuwe serie van Netflix. In deze komische horrorserie spelen Drew Barrymore en Timothy Olyphant de hoofdrol. Santa Clarita Diet is een serie die nauwelijks ergens mee te vergelijken is. Op het eerste gezicht lijkt het gezin Joel, Sheila en dochter Abby een doodnormale familie uit Los Angeles, maar door een gebeurtenis verandert het leven drastisch. Joel en Sheila lijken op een avond iets te doen wat het daglicht niet kan verdragen. Door het Santa Clarita Diet wordt Sheila een soort kannibaal, met energie en honger voor tien. ‘Sheila is dood, maar ook ondood’.

House of Cards seizoen 5 – datum nog niet bevestigd

House of Cards beleefde in 2016 een ijzersterke comeback met het vierde seizoen. Sinds maart 2016 wordt er dan ook reikhalzend uitgekeken naar House of Cards seizoen 5. De strijd van Frank en Claire Underwood is namelijk nog lang niet gestreden. Welbeschouwd is de strijd pas net begonnen. Dat bleek ook wel uit de laatste woorden van Frank Underwood in het vierde seizoen: “We buigen niet voor terrorisme. Wij creëren het terrorisme.” De machtsstrijd is dus nog lang niet voorbij. Wanneer het lange wachten er op zit is tot op heden helaas nog niet bekend. IMDb denkt te weten dat House of Cards seizoen 5 op 24 februari gelanceerd wordt door Netflix. Een bevestiging blijft vooralsnog echter uit. In seizoen 5 verandert er overigens achter de schermen wel het één en ander. Bedenker Beau Willimon is vertrokken en hij is vervangen door Melisse James en Frank Pugliese. Zij schrijven al sinds 2014 voor House of Cards.

Marvel’s Iron Fist seizoen 1 – verschijnt 17 maart 2017 op Netflix

Nog twee maanden wachten en dan gaat er een nieuwe serie van Marvel en Netflix in première: Marvel’s Iron Fist. Daarmee is het kwartet van de superhelden compleet. Daredevil, Jessica Jones en Luke Cage gingen Iron Fist namelijk al voor op Netflix. Later voegen zij zich ook nog samen in The Defenders. Iron Fist is in het dagelijks leven Danny Rand en miljonair. Een vermiste miljonair. Vijftien jaar lang verneemt niemand iets van Rand, totdat hij plotseling terug is in zijn geliefde New York City. Niet alleen Danny Rand aka Iron Fist is terug in New York City, ook een oude vijand van Iron Fist laat zich weer gelden en dus moet Iron Fist weer in actie komen.

Sense8 seizoen 2 – verschijnt 5 mei 2017 op Netflix

Het einde van het eerste seizoen van Sense8 liet de kijker met veel vragen achter. Dat schreeuwde dus om een vervolg en vanaf 5 mei 2017 verschijnt Sense8 seizoen 2 dan eindelijk op Netflix. Dat is zo’n twee jaar na het eerste seizoen. Daar zit dus een behoorlijke periode tussen. Gelukkig bracht Netflix vlak voor Kerst wel een speciale aflevering uit, om de honger van de fans wat te stillen. In Sense8 seizoen 2 zijn de acht hoofdrolspelers uit acht verschillende steden nog steeds met elkaar verbonden. Ze kunnen elkaar nog altijd bijstaan in hachelijke situaties. De onderlinge band wordt sterker en dat zal nodig zijn ook, om Whispers te slim af te zijn. Sense8 seizoen 2 speelt zich ook voor een deel af in Amsterdam. In de zomer van 2016 vonden opnames plaats in onze hoofdstad.

Bonus: The Ultimate Beastmaster seizoen 1 – verschijnt 24 februari op Netflix

Als laatste noemen we nog The Ultimate Beastmaster. Dit wordt niet een serie zoals bovenstaande titels. The Ultimate Beastmaster wordt namelijk de eerste spelshow op Netflix. Het is een project van Sylvester Stallone en in deze reeks wordt er gezocht naar The Beast. De deelnemers komen uit zes verschillende landen en zij moeten steeds loodzware opdrachten uitvoeren om verder te komen in het programma. Aan het einde van de rit blijft er één kandidaat over: The Beast.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?