Laatste nieuws over Netflix

Deze boeken brengen je nog dieper in Netflix-series

Wil je veel meer weten over films en series van Netflix, achtergronden, de oorsprong of in sommige gevallen zelfs de verhalen waar de reeksen op zijn gebaseerd? We hebben een overzicht gemaakt van boeken die gerelateerd zijn aan Netflix series en films, zodat je nog verder in je favorieten kunt duiken.

Peaky Blinders en het Britse Koningshuis

De keiharde serie Peaky Blinders is een ware hit over de beruchtste bendes van Birmingham. Dit is verre van fictie. Sociaal historicus Carl Chinn heeft decennialang onderzoek gedaan naar deze bende, van wie één lid zijn eigen overgrootvader was. Hij schreef er het boek Peaky Blinders: De ware geschiedenis van de beruchtste bendes van Birmingham over. Een mooie toevoeging aan de serie. Over het Britse koningshuis is de serie The Crown verschenen, Robert Lacey heeft voor de serie veel research gedaan en dit ook gebundeld in een boek.

DEA-agenten

Narcos brengt de jacht op drugscriminelen in beeld, vaak vanuit het perspectief van de DEA-agenten. Steve Murphy heeft in Manhunters – Onze jacht op Pablo Escobar het verhaal van de echte DEA-agenten uit de serie Narcos belicht. Een andere tak van agenten zagen we in Mindhunter. De FBI gaat voor het eerst achter seriemoordenaars aan. Hoe dit exact in zijn werk ging lezen we in Mindhunter: Inside the FBI Elite Serial Crime Unit.

Romantische boekenreeksen

Er zijn heel wat series en films op Netflix die gebaseerd zijn op een boekenreeks. Wil je nog verder in je favorieten duiken, dan zijn dit heerlijke bundels om in te verdwijnen. Zo is er de trilogie van To All the Boys I’ve Loved Before, geschreven door Jenny Han. Virgin River is sinds afgelopen najaar een grote hit op Netflix, Robyn Carr heeft liefst twintig (!) boeken over Virgin River geschreven. Daar kan je dus wel even mee vooruit. Datzelfde heeft Sherryl Woods gedaan met Sweet Magnolias, waarvan verzamelboxen te verkrijgen zijn.

Tell Me Who I Am

Een indrukwekkende documentaire dit jaar op Netflix is Tell Me Who I Am. Het verhaal achter de documentaire is opgeschreven door Joanna Hodgkin. De Zweedse crimeserie Quicksand is oorspronkelijk verschenen als boek, wat ook het geval is voor You en de actiefilm Spencer Confidential. Een inspirerend boek om mee af te sluiten is Becoming van Michelle Obama. Op Netflix is een documentaire verschenen, het boek gaat nog verder de diepte in.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?